facebook

“Жінки і діти кричали…благали”: Журналіст розповів жахливі подробиці теракту в готелі Кабула

Терористи витратили цілу ніч, вбиваючи людей, особливо на третьому поверсі готелю, де вони звірствували найдовше. Автоматні черги та вибухи лунали майже у кожній кімнаті. Внаслідок того, що сили безпеки спізнилися, нападники мали вдосталь часу на атаку, передає Корупція.Інфо.

Про це розповів Абдулхак Омері, репортер телеканалу TOLO в Афганістані, який перебував у готелі Intercontinental Hotel в Кабулі під час теракту.

Журналіст вижив, ховаючись на балконі під час того, як нападники вривалися у готельні номери і розстрілювали постояльців. Омері сказав, що на його очах вбили сімох людей.

Відповідно до того, що я там бачив, кількість жертв має бути дуже високою. Сім осіб були вбиті на моїх очах,
– поділився очевидець.

За слів Омері, спецназ Афганістану та війська НАТО прибули до будівлі о 4-й ранку. Через дві години солдати дісталися четвертого поверху, де на одному із балконів і переховувася журналіст.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Міністерство внутрішніх справ Афганістану повідомило, що 153 людини, включаючи 41 іноземця, були врятовані з готелю.

“Омері вечеряв із генеральним консулом Афганістану в Карачі Абдуллою Вахідом Пояном у своєму готельному номері на четвертому поверсі, коли близько опівночі до кімнати увірвалися одинадцять офіціантів, волаючи, що готель захопили терористи”, – йдеться у публікації.

Журналіст зазначив, що вони забарикадувалися, однак згодом нападники вибили двері їхнього номеру у кинули всередину вибухівку, яка “спалила майже все навколо”.

Ми думали, що це був останній момент нашого життя. Два офіціанти та племінник афганського генконсула вистрибнули з балкону, однак після падіння не вижили. В результаті вибуху ми втратили і головного консула,
– констатував Омелі.

Він і ті працівники готелю, які внаслідок вибуху залишилися неушкодженими, тікали через балкони до сусідніх кімнат, чиї мешканці були вбиті і спалені терористами.

“Ми перемістилися в наступний люкс, де ми також знайшли мертві тіла. Всі ми сиділи спокійно на балконі в очікуванні смерті. Ми сиділи там цілу ніч. Протягом цього часу я чув, як жінки та діти кричали, а чоловіки просили вбивць зберегти їхні життя. Найгірше було, коли чоловік кричав про допомогу просто поруч із нами, нападники почули його і зайшли до кімнати. (…) потім вони застрелили його, і ми вже не чули криків знову”, – додав Омелі.

Окрім цього, офіціант, що переховувся разом із журналістом, розповів, як почалася атака. Працівник готелю заявив, що у теракті брало участь шестеро осіб, двоє з яких напередодні зняли собі кімнату на другому поверсі готелю.

Підозрілим для офіціанта видався той факт, що в той же день у готель через кухню на другий поверх доставили велику коробку.

Хлопець сказав, що це виглядає підозріло, однак один зі старших працівників готелю відповів, що це не його справа – ставити питання про цю коробку,
– зауважив Омелі.

Офіціант також стверджує, що атаку почали з трьох місць одночасно, двоє чоловіків відкрили вогонь у ресторані, ще двоє терористів обстріляли охоронців назовні, а остання пара почала вбивати гостей на другому поверсі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...