facebook

Через кір? Українцям хочуть заборонити в’їзд в Європу

У Європі черговий скандал навколо українців – в наших земляків побачили загрозу поширення кору, спалах якої зараз зареєстрований в Польщі. Деякі радикальні громадяни вже вимагають закрити для українців в’їзд до Європи, передає Корупція.Інфо.

Знайшли винних

У польському Вармінсько-Мазурському воєводстві станом на вчора зареєстровано з десяток випадків захворювання на кір серед дорослих. Офіційно чиновники заявили, що причиною всьому стали українські заробітчани, що викликало хвилю обурення серед місцевих мешканців.

«За даними Національного інституту гігієни, до теперішнього часу у нас не було вірусу. Він надходить з-за кордону. На сьогоднішній день лабораторні аналізи підтвердили кір у 11 пацієнтів з Вармії і Мазури. Спалахи хвороби були виявлені в Оструді і Ольштинек », – сказав санітарно-епідеміологічний інспектор Вармінсько-Мазурського воєводства Януш Дзіско в інтерв’ю радіо« Ольштин ».

Чиновник уточнив, що в Україні великий спалах кору. «З цієї причини ми почали говорити з підприємцями, які наймають іноземців з країн, де поширений кір. Ми пропонуємо вам розглянути питання про вакцинацію тих співробітників, які ще не були вакциновані. Ми самі прищеплюємо всіх тих, хто має контакт з хворими. Уже зробили щеплення понад 800 осіб».

Першими хворими, пише видання expresselblag.pl, стали двоє українців, які працюють на м’ясокомбінаті і на заводі в містах Оструда і Ольштинек. Тепер хворобу виявили в іншій компаніях в Оструді, причому у поляків. В результаті попереджають про загрози в іншому місті – Ельблонг на півночі Польщі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Такі новини стали приводом звинуватити у всьому українців, яким тепер «дякують» за захворювання. «У нас величезні витрати на лікування українців. Чому таких людей не депортують в свою країну? Нехай вони лікуються там, щепитимуться і повертаються », – пишуть в коментарях під статтями в gazetaolsztynska.pl. «Чим більше українців, тим більше це принесе епідемій», – не церемоняться поляки.

А Женев’єва Позорска з Ельбльонга пропонує закрити кордон з Україною: мовляв, це допоможе зупинити поширення захворювання. Багато закликають не купувати м’ясні продукти і ковбасу з підприємства, на якому був зареєстрований один з перших випадків. І взагалі – «брати на роботу виключно поляків, адже дешева робоча сила привела до такої загрози».

Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала звіт про ситуацію з кором в Україні. Там порахували, що за останній час захворіли 3 тисячі людей, а п’ятеро померли. І незважаючи на те що вакцинація йде повним ходом, в усіх регіонах країни реєструють збільшення захворюваності. Більш того, за даними ВООЗ, інфекція вже гуляє по Італії, Румунії і Греції – там відзначають зростання числа хворих.

Новина стали тиражувати європейські видання. У Франції (на півдні країни зараз зафіксована свій спалах кору – в Новій Аквітанії щодня фіксується шість випадків захворювання), все головні ЗМІ написали про ситуацію з вірусної інфекції в Україні. І попередили: тепер з України може прийти дифтерія. «Україна є однією з країн світу з найнижчим показником вакцинації. Неготовність, корупція, заперечення, дезінформація, несвідомість батьків, неправильна суспільна інфраструктура. Це коктейль смертельних хвороб, яких немає в Європі, по іншу сторону кордону », – пише в соцмережах журналіст Себастьян Гобер.

На сайті МЗС Німеччини оновили пам’ятку для тих, хто збирається відвідати нашу країну. Крім дітей, перед поїздкою радять зробити щеплення і дорослим. «Кір дуже поширена в Україні, багато дорослих не мають імунітету. Дорослим слід знову вакцинуватися проти кору, якщо не вдається чітко продемонструвати існуючий захист від кору», – повідомляє сайт МЗС auswaertiges-amt.de.

А в Італії турніри з настільного тенісу серед жінок зараз проходять без одеситки Анни Фарладанською. «Команда як і раніше позбавлена ​​українки через її хвороби на кір», – пише сайт Федерації тенісу Італії.
Слава про кір вже докотилася за океан. Гватемальське видання Guatevision зазначає, що лікарні в Україні переповнені, а захворювання забирає все нові і нові життя.

«Вільна імміграція Європи зробила цей спалах можливою. Добре б зробити огорожі здоров’я на всіх кордонах », – пише в Facebook Маріса Гонон. Підливають масла у вогонь видання, які спекулюють на інших небезпечних захворюваннях. Наприклад, сайт natemat.pl опублікував статтю про «драматичну ситуацію з туберкульозом», який теж лютує в Україні (називають цифру в 600 тисяч хворих). «Хвороба може переміститися в Польщу, яка є улюбленим місцем міграції наших східних сусідів», – зазначають польські журналісти.

«Кір – це привід»

А ось українці, які їздять на заробітки, кажуть, що новини про поширення кору ніяк не позначилися на їх роботі. «У мене ніхто не питав сертифікат про щеплення. Місцеві найчастіше самі їдуть на заробітки в інші європейські країни, їм потрібні українці, щоб працювати тут. На рівні спілкування поляки як погано ставилися до нас, так і ставляться», – стверджує Петро з Тернопільської області.

Міжнародний експерт Петро Рудяков каже, що епідемію кору поляки використовують як черговий привід роздути скандал навколо українців. «У них йде кампанія, спрямована проти нас, причому вже на державному рівні. Тому випадки з кором на підприємствах так швидко розтиражували. І це, природно, відіб’ється на наших заробітчан. Тому що там сформовано негативну думку про нас», – сказав Рудяков.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...