facebook

“Зараз коштує 0,51 грн, а в Європі 3000 євро” – Мін’юст планує підняти ціну на популярну послугу.

В Україні можуть підняти мито на зміну імен і прізвищ через те, що українці занадто захопилися їх зміною, передає Корупція.інфо.


Українські чиновники пропонують збільшити державне мито за зміну імені та прізвища. Через надзвичайну низьку ціну на процедури, українці часто хочуть їх змінити.

«Я виступаю за збільшення мита на зміну імені. Зараз ця процедура коштує 0,51 грн. Зате в Європі зміна імені коштує 3000 євро. І тому, що у нас це дешево, люди грають своїми іменами і прізвищами. Це ненормально», – заявив керівник Головного територіального управління юстиції Києва Станіслав Куценко.

Причому, бувають випадки, коли українці змінюють своє ім’я або прізвище постійно. Так, одного разу чоловік за півроку тричі змінював прізвище та ім’я.

Причому, відмовити людині в зміні імені неможливо, тому що вона має на це повне право.

Чи не єдиною причиною для відмови в зміні імені може бути його сильна «нестандартність». Засмучує ще й той факт, що часто імена змінюють на російський аналог.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Єдине – ми відмовляємо, коли обране ім’я не входить в рамки здорового глузду, традицій, культури. Такі речі ми не реєструємо. Але нестандартних імен вистачає. Сумно, що деякі особи замість того, щоб реєструвати українські імена, пишуть «Єкатєріна», «Ніколай». Але якщо людина вирішила, то ми не маємо права йому забороняти », – зазначив чиновник.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...