facebook

“207,5 млн грн з бюджету”: Фонд Марини Порошенко присвоює космічні суми, непогану роботу собі знайшла перша леді…

Нещодавно, 19 січня, дружина президента України Марина Порошенко очолила Український культурний фонд, назначив її на цю посаду міністр культури Євген Нищук. І все це після того, як першу леді підозрювали у розкраданні коштів з благодійного фонду для онкохворих дітей, передає Корупція.Інфо

 

Всі добре пам’ятають як в пресі активно обговорювали участь Марини Порошенко в розкраданні грошей, які відправляли в Україну з міжнародної гуманітарної допомоги для лікування дітей. Тоді навіть розкрили схему махінацій: реєстрували різні “липові” благодійні фонди по всій Україні, збирали необхідні кошти із країн Європи та США, кожного разу вказуючи різні імена та назви організацій.

Ці організації були під особистим контролем Марини Порошенко, вона приймала активну участь у їх розвитку, а також проводила рекламні заходи. В 2016 році під патронажем першої леді фонд “Сильна Україна” отримав багатомільйонні внески. А після того, як гроші вкрали фонд просто почали ліквідовувати. Дані про махінації надавав співробітник Міністерства юстиції України.

Український культурний фонд уже визначив свої проекти і кошти, які потрібні для їх реалізації, на сьогоднішній день буде виділено 207,5 млн гривень із бюджета. Відомо, що в цьому році Фонд має намір присвоїти на свої потреби 33 млн грн із Держбюджету.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Витрачати отримані кошти Фонд має право лише за умови повної прозорості своєї діяльності, а також повинен звітувати про кожну витрачену копійку. В загальному, в 2018 році з Держбюджету буде виділено 207,5 млн грн на потреби Українського культурного фонду. Журналісти точно будуть чекати на звіти першої леді про використання коштів і активну діяльність її Фонду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...