facebook

Соціальна мережа Вконтакті здає своїх користувачів спецслужбам

За 2015 рік російські спецслужби відправила за грати 119 чоловік за репости в соціальних мережах, які на думку ФСБ були екстремістськими. За пост на “Фейсбуці” переслідували одну людину, а в “Одноклассниках” – відразу трьох. У 2016 році за екстремістські записи кримінальні справи заводять майже щодня.

dJCK_61odCU

Наприклад, 1 липня на жителя Севастополя завели кримінальну справу за екстремізм, виявлений в його висловлюванні на адресу вболівальників “Спартака”. 4 липня суд в Пермі оштрафував місцевого жителя за статтею КК РФ про реабілітацію нацизму – за “неправдиві відомості про напад СРСР на Польщу”.

В обох випадках мова знову йшла про пости у “ВКонтакте”.

“Тільки за 2015 рік ми побачили близько 200 кримінальних справ, заведених за поширення інформації; було близько 20 вироків з реальним позбавленням волі за висловлювання в соцмережах. Я припускаю, що це тільки початок. Поки правоохоронні органи використовують в основному дві статті Кримінального кодексу, пов’язані з екстремізмом, але ж є ще величезна кількість інших статей, за які теж можуть почати залучати. Це неоране поле”, – розповів “Медузі” голова юридичної служби Саркіс Дарбинян.

Також він зазначив, що в ФСБ РЯ є всі умови та права для того, щоб відправляти людей за грати, за пости в соціальних мережах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

джерело http://znaj.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...