facebook

“Я не бачу нічого поганого…”: Рева зробив нову заяву про податкові правила

Якщо Верховна Рада підтримає законопроект, який передбачає введення регресивної шкали відрахувань Єдиного соціального внеску (ЄСВ), Пенсійний фонд отримає додатково 5 млрд грн на рік. Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба міністерства, передає Корупція.Інфо

“Законопроект, який передбачає введення регресивної шкали сплати єдиного соціального внеску для тих, чиї зарплати нараховуються мільйонами гривень на місяць, розроблений в Міністерстві соціальної політики”, – відзначили в Мінсоцполітики.

Як відомо, в даний час межа, з якої стягується ЄСВ за ставкою 22%, обмежена 15 мінімальними зарплатами (55,8 тис. грн). При цьому розроблена регресивна шкала буде стосуватися всієї суми зарплати.

“Я не бачу нічого поганого в тому, щоб люди отримували високі зарплати, щоб ЄСВ нараховувався з усієї суми заробітної плати, а не з 55,8 тис. грн. Ми розробили регресивну шкалу, яка дозволить відраховувати соціальні внески з усієї суми зарплати. Звичайно, було б здорово, якби відраховувались все 22%, скажімо, з 7 млн грн, але це може призвести до того, що почне скорочуватися розмір самої зарплати. Тому ми і розробили механізм, який дозволить проводити відрахування таким чином, що сума, з якої обчислюється ЄСВ, буде рости, а відсоток знижуватися “, – пояснив Рева.

За даними міністерства, в даний час в Україні налічується 60 тис. осіб, розмір місячних зарплат яких перевищує 55,8 тис. грн, а серед них є і такі, хто отримує від одного до декількох мільйонів гривень в місяць.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо депутати Верховної Ради підтримають цей законопроект, бюджет Пенсійного фонду отримає додатково 5 млрд грн”, – підкреслив Рева.

Як відомо, з 1 січня 2017 року ФОП другої і третьої групи змушені платити єдиний соціальний внесок (ЄСВ), навіть якщо не мають доходу. При цьому ЄСВ з 1 січня 2017 року зріс до 704 грн у зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати в Україні до 3 200. Тому “сплячі” ФОП стали невигідні, і українці почали їх масово ліквідувати. Втім, за підсумками 2017 року в Україні було зареєстровано 242 тисячі фізосіб-підприємців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...