facebook

Тисячі венесуельців штурмували кордон з Колумбією

У період продовольчої кризи венесуельці скористались короткостроковим дозволом на перетин кордону з Колумбією, щоб придбати там харчі та медикаменти.

0,,19391869_403,00

Кілька тисяч жителів Венесуели перетнули кордон з Колумбією у неділю, 10 липня, для придбання необхідних для життя продуктів харучвання та медикаментів. Масовий перетин кордону відбувся під час короткострокової дії дозволу на це після майже річної заборони, пише агенція AFP. Президент Венесуели Ніколас Мадуро на 12 годин відкрив пішохідний міст між Тачирою та колумбійською Кукутою.

За даними губернатора колумбійської провінції Норте-де-Сантандер, за перші сім годин мостом пройшли близько 25 тисяч людей. Колумбійські прикордонники, за даними агенції dpa, назвали цифру у 35 тисяч.

Венесуела перебуває на межі економічного краху на тлі тривалого правління соціалістичного уряду і обвалу цін на нафту. Протягом місяців у латиноамериканській країнібракує продуктів харчування, ліків та таких предметів побуту та гігієни, як туалетний папір, мило чи презервативи. Тиждень тому близько 500 венесуельців намагалися штурмом взяти кордон, щоб отримати змогу купити у Колумбії предмети першої необхідності. У багатьох містах країни поліція протистоїть демонстрантам, що висловлюють протест зубожінню, дефіциту товарів та браку готівки.

джерело http://www.dw.com/

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...