facebook

Фінансова революція в Україні

Україна разом з іншими країнами вже почала поступово відмовлятися від готівки, на зміну якій прийдуть прогресивні методи розрахунків

Нацбанк має намір до 2020 року збільшити частку безготівкових платежів до 55%. Зараз над цим працюють багато країн, які вважають, що готівкою платять “сірі” зарплати, дають хабарі, купують наркотики й так далі.

З 2015 по 2020 рік НБУ хоче скоротити обсяг готівки майже в два рази. Крім того, багато держав визнали випуск купюр маленьких номіналів збитковим. В НБУ нещодавно представили монети номіналом 2, 5 і 10 грн, що свідчить про намір поступово відмовитися від паперових грошей.

В Україні досить активно розвиваються фінансові технології. Експерти Unit.City назвали нашу країну одним з європейських лідерів у цьому напрямку.

Вже зараз великі банки пропонують клієнтам скористатися мобільними додатками для оплати покупки. Кілька вітчизняних банків почали працювати з системою Android Pay.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На думку експертів, українцям варто готуватися до того, що в майбутньому вони не зможуть робити покупки в супермаркетах за готівку. Її повністю замінять банківські карти і мобільні додатки.

Згідно з найсміливішими прогнозами, банківські карти з часом також перестануть бути актуальними, а всі покупки можна буде оплатити за допомогою мобільного телефону.

Очікується, що такий перехід відбудеться вже до 2030 року.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...