facebook

Ляшко вимагає повернути гроші з офшорів, а Pибaлкa їх туди виводить мільйонами

З трибуни Верховної Ради Україні, лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко виголосив промову, обізвавши усіх власників офшорних компаній та рахунків «кінченими тваринами».


Згодом про це він написав і на власній сторінці у Фейсбук.

«Я буваю занадто різким і інколи мої вислови називають «непарламентськими», але як можна назвати людьми тих, хто грабує українців? Це кінчені дикі тварини! Коли ми змусимо цих тварин повернути в Україну вкрадені і виведені в офшори мільярди доларів, вистачить грошей на все – на зарплати, пенсії, медицину і чорнобильців, заради яких ми блокуємо трибуну», – написав Ляшко.

На відео, що опублікував політик з ВР, поряд із ним трибуну блокує його однопартієць Сергій Pибaлкa. Останньому ж належать низка офшорних компаній, на рахунки яких він щорічно виводить мільйони та мільярди. Про це свідчить, зокрема, ухвала Дніпровського районного суду. У тексті документу сказано, що компанія рідного батька Pибaлки протягом короткого проміжку часу перерахувала кіпрському офшору більше півтора мільйона доларів.

Про те, що Pибaлкa виводить кошти з України в офшорні зони раніше публічно заявив і генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Група С.Pибaлки дійсно перевіряється на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Ідеться про сотні мільйонів. Дуже дивно, що людина, яка пікетувала трибуну ВР із криками про офшори Президента сама має такі ж самі офшори. І знаєте де його підприємство? — у місті-герої Липецьку (в Росії, — ред). І він виводить мільйони через роялті на офшорні компанії. Я завжди казав, починай із себе. Якщо це законно, то я перший скажу, що Pибaлкa побудував національний бізнес. Якщо це не законно — то він має сплати податки. Не сплатить — буде відповідати”, — наголосив генпрокурор у червні 2017 року під час однієї з прес-конференцій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Про те, що С. Pибaлкa має офшори та відчужує на їх користь ціні папери, нардепу і самому довелося визнати під тиском НАЗК. Агентство зобов’язало його усунути порушення в електронній декларації про доходи за 2015 рік. Тож політик вніс зміни до розділу про доходи, де, зокрема, зазначив адресу кіпрського офшору на користь якого відбулося відчуження цінних паперів і корпоративних прав.

Більше того, як з’ясували ЗМІ, через власні офшори депутат Pибaлкa намагається приховати від українців одну зі своїх VIP-автівок. Виявилося, що компанія, яка надає йому в оренду Mercedes-Benz S450 насправді має одні й ті ж самі офшори, що й інші фірми родини Pибaлoк. Перевірити цю інформацію легко на порталі сервісу «Уoucontrol» Про офшорний бізнес Pибaлки детально також можна дізнатися і з розслідування програми «Схеми». Журналісти, зокрема, з’ясували, що лише у 2014 році, компанії депутат вивели на офшорні структури щонайменше 25 млн грн у вигляді роялті (за користування своїми ж брендами снекової продукції). У 2015 році сума роялті була меншою, проте кінцевий звіт з цього приводу компанії Pибaлки так і не опублікували.

Насамкінець зазначимо, що через офшорні компанії Pибалкa володіє бізнесом у Росії. Там, у Липецьку, працює снековий завод, який випускаю продукцію, аналогічну тій, що виробляють компанії депутата в Україні. Офшори, на яких зареєстровані торгові марки російських брендів та українських брендів Pибaлoк – одні й ті ж самі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...