facebook

Ціни на газ: чому Гройсман тягне з підвищенням

Гройсману не відмовиш у послідовності: останнім часом він системно говорить, ціни на енергоносії не підвищуватимуть. Про це розповів головний редактор видання РБК-Україна, Сергій Щербина.

Водночас експерт вважає, що це йде врозріз з Меморандумом, який Україна підписала з МВФ.

“Меморандум з Міжнародним валютним фондом, відповідно до якого ціни на газ для населення повинні були бути підвищені ще кілька місяців тому. Ніяких рішень в цю сторону Кабінетом Міністрів не було прийнято”, – констатував Щербина.

За словами експерта, досить тривалий час проходили переговори між кредиторами і Кабміном на предмет того, що робити з цим меморандумом, з необхідністю підняти ціну на газ для населення. Нікуди ці переговори не просунулися.

“Відповідно, транш МВФ ми теж не побачили. Кабінет міністрів буде ці рішення затягувати до останнього. Наскільки у нас зараз є ресурс, щоб відмовитися від грошей МВФ – питання спірне і дискусійне. Підвищення ціни на газ – одне з двох ключових умов МВФ. Перше – Антикорупційний суд, з яким теж ніхто не поспішає “, – пояснює Щербина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Експерт впевнений, що Міжнародний валютний Фонд відступати не має наміру.

“Кабміну зараз прийняти рішення про подорожчання енергоносіїв смерті подібно напередодні виборів. Хоча Володимир Борисович каже, що на президентські вибори не піде, але впевнено говорить, що піде на парламентські. Наскільки мені відомо, обговорюється питання створення власного політичного проекту. Якщо підвищить ціни на газ ще раз – в політику можна не поспішати”, – резюмував Щербина.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...