facebook

Можна панікувати: водійські права забиратимуть назавжди

Тепер правоохоронці будуть відбирати тимчасові водійські права в українців без можливості їх повернення. Про це повідомив експерт програми реформування правоохоронної і судової систем аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Денис Монастирський.

«Як це працює: наприклад, ви отримали права і на півтора роках їзди зробили грубе правопорушення. В такому випадку, суд позбавляє права керувати транспортним засобом, і це означає, що ви повинні отримати права заново пройти всі відповідні курси, скласти іспити. І у вас знову після отримання прав буде два роки випробувального строку, він, як би обнуляється», – зазначив він.

Подібні дії уряду, вважає Монастирський, будуть «запобіжником» для водіїв-новачків.

«В цілому я підтримую цю норму, тому що це певний запобіжник для того, щоб люди, які вперше отримують права на два роки, не здійснювали грубих правопорушень правил дорожнього руху. Адже позбавлення права керувати транспортним засобом відбувається тільки за грубі порушення, наприклад, такі, як п’янка за кермом», – підкреслив він.

Більш того, за словами експерта, ініціатива влади не є чимось «революційним».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Це не є якоюсь революційною зміною у сфері дорожньо-транспортних відносин між поліцією і громадянином. По суті, в свій час теж був накопичувальний талон, він пробивався і на якомусь етапі людина знову йшла на перездачу іспиту. Так що, по суті, це реанімування позитивного досвіду минулого», – сказав він.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...