facebook

Житель Запоріжжя “попався” на відмиванні грошей, коли вирішив купити новеньку іномарку

Слідчі Запорізького УКРІНФОРМ звернулися до суду з вимогою накласти арешт на майно в справі про легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом. Про це йдеться в реєстрі судових рішень.

 

Згідно з матеріалами кримінального провадження, в листопаді 2015 року невстановлена ​​особа, використовуючи банківський рахунок фіктивного підприємства «ТК Гамма», зареєстрованого в сусідньому Дніпрі перевела майже 370 тисяч гривень на рахунок ТОВ «Автоцентр Схід-Плюс» з оплати за автомобіль JAC S3 CVT Intelligent червоного кольору. Підприємство займалося неліцензованою оптовою торгівлею різноманітними товарами.

На думку правоохоронців, ці гроші були отримані в результаті фіктивного підприємництва пов’язаного з конвертацією безготівкових коштів у готівку та штучного формування податкового кредиту з ПДВ та витрат підприємством реального сектора економіки. Автомобіль був оформлений на жителя Запоріжжя, який є засновником «Гамми» і був пізніше судимий за фіктивне підприємництво, ухилення від сплати податків і співучасть у злочині.

Він же зареєстрував за грошову винагороду «ТК« Гамма »на інших осіб для здійснення незаконної фіктивної діяльності щодо документального оформлення безтоварних операцій з нібито поставки на адресу підприємств вигодонабувачів товарів (робіт, послуг), безпідставного формування ним податкового кредиту з ПДВ та валових витрат.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Правоохоронці вважають, що операція з придбання автомобіля через фіктивну фірму легалізувала незаконне походження зазначених коштів.

Передача автомобіля JAC S3 OVT Intelligent оформлена видаткової накладної та актом прийому-передачі. Пізніше автомобіль кілька разів перереєстрували з різними номерними знаками. У підсумку він виявився в одному з сіл Херсонської області.

Податківці просили суд накласти арешт на автомобіль, який може служити доказовою базою в кримінальному провадженні. Суд постановив накласти арешт на авто і передати на відповідальне зберігання нинішнього власника.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...