facebook

“Інвестиції та зарплати в 10 тис. гривень”: Гройсман описав світле майбутнє української економіки

Зростання економіки України за результатами першого кварталу 2018 року становило 3,1%.

Про це, посилаючись на дані офіційної статистики, заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду, пише “segodnya“.

“Це досить оптимістичний показник, але підкреслюю, що він недостатній і Україна може зростати більше. Це означає, що люди можуть більше отримувати роботи та більше заробітної плати. Податки та місцеві бюджети, в тому числі, будуть зростати. І все, що заробить національна економіка, ми повинні реінвестувати в нову якість життя”, – заявив Гройсман.

Зокрема, за словами глави уряду, у фокусі залишається питання підвищення зарплат в Україні.

“Сьогодні вже є в певних регіонах кадровий гoлoд, вже є більше вакансій, ніж пропозицій на ринку праці. Це означає, що ми повинні достатньо ефективно реагувати. І один з важливих критеріїв – це зростання заробітної плати в країні. Середня зарплата в Україні вже дорівнює 8 тис. грн. Динаміка є, але і цього недостатньо. Ми вважаємо, що цього року середня зарплата по країні має дорівнювати не менше 10 тисяч гривень”, – зазначив прем’єр-міністр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Гройсман також підкреслив, що для зростання економіки ключовим завданням є залучення інвестицій. До речі, напередодні Верховна Рада полегшила інвестиції в українські цінні папери. Прем’єр також підкреслив, що ключове значення для зростання економіки та інвестицій – це створення незалежного Антикорупційного суду.

“Я щиро вірю і прошу народних депутатів максимально швидко розглянути цей законопроект, який прийнято в першому читанні”, – зазначив Гройсман.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...