facebook

Рада прибрала з паспортів російську мову і штамп про шлюб

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, на виконання зобов’язань України з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом”.
Цей закон необхідний для запровадження внутрішнього паспорта громадянина України у формі ID-картки.

ukrayinskiy-pasport-plastik-620x400

На вечірньому засіданні 14 липня за уточнений закон “про паспорти” проголосували 226 депутатів, причому успішній спробі передували десять невдалих та сигнальних голосувань.

Як заявила перша заступник голови ВР Ірина Геращенко, зміни до законопроекту№3224 необхідно приймати, бо закон потребує уточнень для візової лібералізації з ЄС, і в січні, після першого ухвалення закону 3224 Євросоюз “авансом” визнав виконання Україною вимог для безвізового режиму.

У свою чергу голова Комітету ВР з питань боротьби з корупцією назвав проект “корупціогенним” через присутність у ньому “прокладки” у вигляді ДП “Документ” у системі МВС, де залишатимуться виручені гроші з виготовлення нових паспортів.

Щодо внутрішніх паспортів, то, згідно з прийнятим законом, отримати паспорт буде зобов’язаний кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку.
Паспорт буде оформлятися на чотири роки особам, які не досягли 18 років, а всім іншим – на десять років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Паспорт буде містити текст українською та англійською мовою (зараз – українською і російською)

У паспортах громадян України не будуть робити позначки про реєстрацію шлюбу, а також про його припинення, але кожному з членів подружжя будуть видавати свідоцтво про шлюб.

Для оформлення паспорта громадянина України вносити відцифровані відбитки пальців рук будуть тільки за згодою його власника.

Законом уточнюється визначення “безконтактного електронного носія”. До безконтактного електронного носія, який міститься в паспорті громадянина України, який досяг 18-річного віку, будуть вносити засоби електронного цифрового підпису.

Закон визначає як нові внутрішні біометричні паспорти, так і перелік документів, що дають право громадянину України на виїзд з України і в’їзд в Україну, згідно з яким такими документами є: паспорт громадянина України для виїзду за кордон; дипломатичний паспорт України; службовий паспорт України; посвідчення особи моряка; посвідчення члена екіпажу; посвідчення особи на повернення в Україну (дає право на в’їзд в Україну).

Законом також визначено підстави для тимчасового обмеження права громадян України на виїзд з України; встановлено порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності з питань виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України та ін.

Законом уточнено: Єдиний державний демографічний реєстр ведеться з метою ідентифікації особи для оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення передбачених цим Законом документів. Єдиний державний демографічний реєстр у межах, визначених законодавством про свободу пересування та вільний вибір місця проживання, використовується також для обліку інформації про реєстрацію місця проживання чи місця перебування”.

Відповідно до документа, для оформлення закордонного паспорта, дипломатичного, службового і ряду інших документів будуть використовуватися відцифровані відбитки пальців рук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...