facebook

З дитсадка – у лікарню: на Львівщині у дошкільному закладі п’ятеро малюків підхопили небезпечну інфекцію

Вчора, 21 травня, спеціалісти Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повідомили, що з 16 по 21 травня в інфекційне відділення Сокальської райлікарні госпіталізовані п’ятеро дітей.

У всіх медики діагностували гострий гастроентероколіт. Відомо, що усі постраждалі – вихованці дитсадка №7 у Сокалі. Діти харчувалися у дошкільному закладі.

Зараз стан пацієнтів задовільний, а спеціалісти з’ясовують причини отруєння дітей, повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської обладміністрації.

Гострий гастроентероколіт – захворювання, яке тягне за собою виникнення запального процесу переважно в області тонкого або товстого кишечника. Такий розлад характеризується раптовим початком і бурхливим перебігом. З цієї причини представляє серйозну небезпеку для життя людини.

Виникнення інфекційного типу недуги обумовлюється патологічним впливом подразнюючих мікроорганізмів. Наприклад, таких як сальмонела і кишкова паличка, ротавірус і різні грибки, лямблії та трихомонади. Потрапляння в організм бактерії може відбутися кількома шляхами – через невимитих перед їжею руки, споживання дикорослих фруктів та овочів, пиття води з природних джерел, вживання в їжу молока і молочних продуктів, паштетів або кондитерських виробів з кремовою начинкою.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...