facebook

“Напився і вирішив помститися”: Чоловік кинув гранату в будинок кривдника

Чоловікові загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Таким чином чоловік вирішив помститися жителю цього будинку, з яким у нього виник конфлікт. У будинку вилетіли вікна, пошкоджені двері та стіни. Менш ніж за годину поліція затримала зловмисника. На момент затримання він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомив відділ комунікації поліції в Сумській області.

“Було встановлено, що вибух стався в результаті розриву бойової фугасної гранати. Ніхто з мешканців будинку не постраждав. Значні пошкодження отримали тільки вхідні двері, стіни і вікна. Жителі житлового мікрорайону, а більшість з них – люди похилого віку, були налякані. Вибух був настільки потужний, що в одній з квартир будинку впала жінка похилого віку”, – зазначено в повідомленні.

Фахівці-вибухотехніки стверджують, якби в цей час в під’їзді знаходилася людина, шансів вижити у неї не було, адже зона ураження від вибуху такої гранати досягає 35 метрів. Правоохоронці з’ясували, що між трьома колишніми військовослужбовцями, які знімали квартиру в сусідньому будинку і мешканцями будинку, де стався вибух напередодні виник конфлікт

“Всі троє перебували в стані алкогольного сп’яніння. В їх квартирі було знайдено гранату і пристрій для куріння марихуани. Було встановлено, що граната, знайдена в квартирі, і уламки тієї, яка вибухнула в сусідньому будинку, мають одне і те ж маркування”, – уточнили в поліції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для надання свідчень чоловіків доставили у відділ поліції. Було встановлено, що гранату в будинок кинув один з них. Це була помста чоловікові, який жив в будинку, де стався вибух, за зауваження на адресу військовослужбовця і словесний конфлікт, який в подальшому виник між ними.

Чоловікові повідомлено про підозру по ст. 296 ч. 4 КК України “Хуліганські дії, вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень” і 263 ч. 1 КК України “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами”. Він затриманий в порядку ст.208 КПК України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...