facebook

У КНДР ЗНАЙШЛИ СЕКРЕТНИЙ ЯДЕРНИЙ ОБ’ЄКТ – REUTERS

Для створення центрифуг для збагачення урану міг використовуватися завод, на якому виробляються авіаційні запчастини. Науковці США переконані, що в КНДР може бути розташований секретний ядерний об’єкт, про який було невідомо раніше.

Про це повідомляє Reuters. Такі висновки спеціалісти зробили на підставі отриманих супутникових знімків. КНДР могла використовувати об’єкт на ранніх етапах розробки своєї програми зі збагачення урану для створення ядерної зброї.

Для створення центрифуг для збагачення урану міг використовуватися завод, на якому виробляються авіаційні запчастини. Він розташований в 43 км від ядерного комплексу в Йонбені. В КНДр може бути три фабрики для виробництва центрифуг, проте ця інформація не підтверджена.Всього в КНДР може бути від 200 до 300 центрифуг.

Нагадаємо, що США ввели санкції проти КНДР через численні порушення прав людини. Санкції торкнуться ряду високопоставлених осіб і п’яти компаній, а також лідера КНДР Кім Чен Ина. Своєю чергою Північна Корея заявила, що нові санкції США проти її лідера Кім Чен Ина означають оголошення війни і пообіцяла вжити рішучих заходів у відповідь.

У заяві МЗС Пхеньяну, яку наводить офіційне північнокорейське Центральне агентство новин, йдеться, що цей крок з боку Сполучених Штатів є найгіршим з  ворожих дій і представляє відкрите оголошення війни проти КНДР.

385313968

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

джерело http://tsn.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...