facebook

“Припиніть бардак!” Ляшко виступив за підвищення пенсій в Україні

У свято Яблучного Спаса лідер Радикальної партії Олег Ляшко відвідав ветеранів війни, що перебувають на лікуванні в центрі медико-соціальної реабілітації в селі Циблі Київської області.

Їх в медустанові – 576 осіб. Політик привіз освячені яблука, виноград і мед, а також пообіцяв вибити кошти на ремонт 3-го корпусу, який чекають тут більше 5 років.

“На реконструкцію госпіталю потрібно 90 млн грн, але вже 5 років держава на це не дає ні копійки. Ми будемо домагатися, щоб корпус був відремонтований. Щоб люди лікувалися, а лікарі працювали – в нормальних умовах. Дякуємо колективу за важку роботу, за велике серце і душу. І, хочу запевнити, що буду домагатися перерахунку зарплат медикам, щоб вони за свою важливу роботу отримували не копійчані, а високі зарплати”, – зазначив Ляшко.

У госпіталі проходять реабілітацію і нинішні захисники України. З початку російської агресії тут пролікувалися більше 5000 бійців. Політик підкреслив, що держава повинна повернутися обличчям як до тодішніх, так і до сьогоднішніх ветеранів війни.

“Щоб не годувати чужу армію”: Ляшко підтримав зростання фінансування ЗСУ до 112 млрд гривень
“Хто не шанує ветеранів – не шанує себе і не має майбутнього! Ми вас цінуємо, поважаємо і дякуємо за ваше життя, за те, що захищали країну. І мій обов’язок – щоб держава пам’ятала і поважала вас: ветеранів, які захищали країну у Другу Світову війну, і нинішніх молодих хлопців, які зараз боронять нашу країну на сході. На всіх нас чекає старість. Хочу, щоб до старих людей всі ставилися, як до батьків, з турботою і любов’ю”, – розповів ветеранам Ляшко.

Перерахунок пенсій, повернення пільг, збільшення фінансування програми безкоштовних ліків і відновлення державного контролю за цінами – такі кроки, на думку Олега Ляшка, повинна якомога швидше зробити влада.

“Ми хочемо припинити цей бардак з цінами на ліки та продукти першої необхідності, який зараз відбувається в країні. Щоб люди не віддавали всі свої копійчані пенсії за пачку таблеток, замість яких ще й крейду продають. Тим, хто продає замість ліків крейду – треба садити в тюрму. Але головне – це підвищення пенсій. Коли людина все життя пропрацювала і отримує мізерну пенсію – це несправедливо. Мінімальна трудова пенсія повинна бути хоча б 3000 грн, а не 1,5 тисячі за 40-50 років стажу, як сьогодні”, – переконаний Ляшко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...