facebook

Темношкірого чоловіка із нареченою у хіджабі не пустили в український ресторан

В Сумах пару не пустили до ресторану через колір шкіри і хіджаб. Власниця просила показати український паспорт.

Халід Айман і Дар’я Богатир не потрапляли під обмеженння закладу, згідно з якими не можна входить в спортивному одязі, в стані алкогольного сп’яніння або з тваринами, повідомляє ТСН.

Пара забронювала заздалегідь столик, щоб відзначити приїзд до міста. Але офіціанти відмовилися їх пропускати в заклад. Дівчина зняла їх пояснення на камеру. Коли вона розповіла нареченому, що відбувається, він був шокований.

“Я не розумів, що відбувається. Коли вона пояснила мені – у мене стався шок. Якщо Україна хоче вступити до ЄС, то такі речі як дискримінація неприпустимі в жодній країні світу”, – зазначив Халід.

Чоловік є громадянином Сомалі і підданим Великої Британії, а Дар’я – громадянка України, яка викладає в університеті. Вона давно мріяла познайомити нареченого з рідним містом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Він хотів побачити Україну, хотів відпочити, і його так зустріли. Мені було дуже соромно за цих людей”, – розповіла Дар’я.

Пара написала заяву в поліцію. Після цього Дар’ї зателефонувала власниця закладу Людмила Мурай.

“Вона дуже вибачалася, але сказала: чому ви, коли зайшли, не показали паспорт, що ви є громадянкою України? Ми були просто шоковані. І вона сказала, що дасть картку і якщо працівники будуть змінюватися, то вони будуть знати, що ми зможемо зайти. Тобто ця ситуація буде повторюватися знову і знову. Якщо не ми – буде хтось інший”, – зазначила Дар’я.

Господиня закладу запевнила, що ця ситуація – просто випадковість.

“Ніякого расизму, ніякого упередженого ставлення у мене немає ні до іноземців, ні до наших. У нас є обмеження в цілях безпеки наших відвідувачів. Самі розумієте – особи арабської національності. У ресторані колись був погром, викликали поліцію. Вони себе так ведуть через наших дівчаток”, – розповіла Мурай.

Після інциденту рестораном зацікавилося управління з питань захисту прав споживачів. Фахівці планують провести позапланову перевірку.

За подібну поведінку власниці ресторану загрожує штраф 8 тис. грн. Крім того, порушення рівності громадян залежно від їх національної або релігійної приналежності передбачають обмеження волі до 5 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...