facebook

Ердоган зустрінеться з Путіним 9 серпня у Санкт-Петербурзі

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відвідає Росію 9 серпня і планує зустрітися в Санкт-Петербурзі з Володимиром Путіним. У Кремлі підтвердили інформацію щодо зустрічі.

0,,18916797_303,00 (1)

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган планує 9 серпня відвідати Санкт-Петербург та зустрітися зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Про це у вівторок, 26 липня, заявив віце-прем’єр-міністр Туреччини Мехмет Шимшек під час зустрічі у Москві з віце-прем’єром російського уряду Аркадієм Дворковичем.

“Пан посол поінформував нас, що наш вельмишановний президент підтвердив свій візит 9 серпня до Санкт-Петербурга”, – сказав турецький урядовець, цитує агенція “Інтерфакс”. Шимшек наголосив, що Анкара прагне зробити відносини з Москвою кращими, ніж вони були до листопада минулого року.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що зустріч має відбутися у Санкт-Петербурзі 9 серпня.

Вона стане першою після того, як двосторонні відносини між обома країнами значно погіршилися внаслідок збиття турецькими військово-повітряними силами російського літака у листопаді минулого року. У відповідь Росія запровадила санкції на імпорт турецьких товарів та ввела обмеження на туристичні поїздки російських громадян до Туреччину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак у червні цього року у відповідь на лист-вибачення турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана Володимир Путін доручив російському уряду почати роботу над нормалізацією відносин з турецькою стороною. Москва скасувала обмеження на туристичні поїздки своїх громадян, також було відновлено роботу спільної міжурядової комісії з торговельної та економічної співпраці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...