facebook

Убивцям і ґвалтівникам, які лікуються в інтернаті, дозволили гуляти селом

Жителі Довбиша Житомирської області бояться виходити на вулиці після того, як у психоневрологічному інтернаті пом’якшили режим.

Медсестри скаржаться, що хворі перестали приймати ліки, натомість вживають алкоголь. Один із мешканців інтернату вже встиг заблукати, а інші влаштували дебош, ідеться в сюжеті ТСН.

Мова йде про 3 десятки пацієнтів, яких лікарі вважають агресивними. 12 із них потрапили сюди після скоєння важких злочинів – убивств чи зґвалтувань. Натомість із вікон корпусу №9, де вони перебували, зняли ґрати. А хворих почали випускати не тільки на подвір’я лікарні, а й у село.

Лікарі визнають, що їхні підопічні потребують посиленого нагляду.

“Вони завжди є небезпечні. Передбачити, що буде до вечора, ні один психіатр не може”, – каже завідувач медичним відділенням Михайло Звєзда.

Медсестри переконують, що свобода цим пацієнтам не на користь. Тепер проконтролювати, чи прийняли пацієнти ліки, без яких стають агресивними, жінки не можуть.

“Один був в умат п’яний, як я зробила зауваження, то він сказав: “Ти хто тут така? Ти ще з роботи підеш”, – розповіла одна з медпрацівниць.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зміни режиму почалися після перевірки прокуратури: інспектори вирішили, що утримувати пацієнтів у приміщенні з ґратами – порушення їхніх прав.

“Це заклад відкритого типу, тому дані особи мають право вільного пересування даним інтернатом”, – пояснив заступник керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури Григорій Гресько.

Пацієнти новим порядкам радіють і кажуть, що раніше їх випускали лише у двір, а тепер можуть ходити, де заманеться. Та й харчування стало ліпшим.
Директор інтернату каже, що зарадити не може.

“Він розійшовся, у нього агресія. Як його пролікувати? Він до медсестер чіпляється та б’є. Які дії? Раніше ми обмежували, а тепер не можна”, – каже Віктор Карпінський.

У прокуратурі переконані, що тримати за ґратами пацієнтів у цьому інтернаті не можна. А якщо хтось із них раптом зірветься, – його за рішенням медкомісії переведуть до закладу закритого типу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...