facebook

На Львівщині залишилася одна дитина на всю школу: звільнилася єдина вчителька, подробиці

Єдиний учень продовжує щодня ходити в порожню школу. У Львівській області, в селі Батьків з початкової школи звільнилися всі вчителі, а діти перевелися в школу сусіднього села.

 

Проте, в школі залишився один учень. Але уроки йому читати нікому.

Мати другокласника розповіла, що хлопчик щодня приходить в порожню школу. Після цього він відразу ж повертається додому, розповіла його мати Леся Піга.

За її словами, в цьому році зі школи випустилися 11 учнів, а надійшли тільки 5. За тиждень чотирьох з них перевели в школу сусіднього села. Син Олесі Піга залишився єдиним учнем школи в батькові.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мати не хоче переводити хлопчика в інше село – він часто хворіє, а школа розташована поруч з її будинком.

“Матері писали заяву, щоб не закривали школу, зверталися до голови райради. Але потім директор нашої школи їх переконав, і вони забрали зі школи дітей. 10 вересня залишився тільки мій син, його перевели на індивідуальне навчання. Я погодилась на це, і дитина була задоволена, поки 2 жовтня єдина вчителька нашої школи не звільнилась”, – розповіла Піга на своїй сторінці у Фейсбук.

Примітно, що розглядалося питання про припинення діяльності Батьківський школи, однак депутати Бродівського райради його не підтримали.

Заради одного учня їздити в сільську школу ніхто з учителів не збирається.
Районний відділ освіти пропонує зобов’язати директора Батьківський школи, фізика за освітою, проводити індивідуальні уроки для сина Лесі Піга.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...