facebook

Український корупціонер-утікач воскрес у Франції: перші подробиці

В Україні його підозрюють в масштабній корупції.
Французькі жандарми в Бургундії затримали “високопоставленого” громадянина України, якого на батьківщині підозрюють у масштабній корупції.

Про це сказано на сайті Європолу.

Проте є один нюанс. Хоча ім’я затриманого не розкривається, відомо, що він до того, як був затриманий, підробив власне свідоцтво про смерть.

“5 жовтня французька жандармерія за активної підтримки Європолу заарештувала в Бургундії, біля Діжона, високопоставленого втікача з України, який розкішно жив у Франції”, – сказано в повідомленні.

За інформацією Європолу, європейські правоохоронці підозрюють чоловіка у міжнародному шахрайстві і відмиванні грошей.

Згідно з повідомленням, ще в січні Франція почала розслідування підозрілі операції щодо купівлі замку за 3 мільйони євро люксембурзькою компанією, основним власником якої є громадянин України.

“Завдяки ефективній співпраці з представниками української і люксембурзької влади, стало відомо, що головного підозрюваного розшукували в його рідній країні за корупцію. Однак йому вдалося уникнути покарання, підробивши свідоцтво про смерть”, – розповіли у відомстві.
За даними Європолу, пізніше було встановлено, що підозрюваний не тільки живий, але і досить розкішно живе у Франції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Справа про шахрайство в окремій країні розрослося до розмірів відмивання доходів від корупції в міжнародних масштабах”, – зазначають у відомстві.
Повідомляється, що підозрюваного затримали разом з трьома спільниками.

Також було арештовано майно на 4,6 мільйонів євро. У тому числі замок у Франції, вінтажний Rolls Royce Phantom і три твори мистецтва Сальвадора Далі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...