facebook

Вперше губернатором Токіо обрано жінку

Юріко Коїке, здобувши переконливу перемогу на минулих в неділю виборах, стала першою жінкою, що зайняла пост губернатора Токіо.

Former defense minister Yuriko Koike, a candidate planning to run in the Tokyo Governor election, attends a joint news conference with other potential candidates at the Japan National Press Club in Tokyo, Japan July 13, 2016.  REUTERS/Issei Kato
Про це свідчать дані виборчкому японської столиці, повідомляє ТАСС. “Я усвідомлюю весь тягар відповідальності за результати сьогоднішніх виборів і серйозно підійду до посади глави столичного уряду”, – зазначила Коїке, подякувавши всім, хто її підтримав. Користуючись великою популярністю серед місцевого населення, особливо серед жінок, вона зуміла здобути переконливу перемогу. Вперше з 1999 року в столичних виборах брали участь одразу кілька кандидатів від правлячої Ліберально-демократичної партії, яку зараз очолює прем’єр-міністр Сіндзо Абе.

Популярність Коїке обумовлена тим, що одним із головних пунктів програми стала націленість на розвиток освіти, зокрема системи дитячих дошкільних установ, а також готовністю розпустити законодавчі збори Токіо і провести нові вибори. Такий крок стане ще одним випадом Коїке проти власної партії: в даний час більшість в столичному законодавчому зборах належить саме членам ЛДП.

У червні губернатор Токіо Еіті Масудзое був змушений подати у відставку після викриття у фінансовому скандалі. Його звинуватили у нецільовому використанні коштів із фондів, створених на основі пожертв прихильників. Кошти фондів, як з’ясувалося, Масудзое витрачав на особисті цілі, в тому числі на оплату рахунків у ресторанах, де він обідав з родиною, номерів готелів під час особистих поїздок і придбання різних товарів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...