facebook

Через підвищення зарплат українці втратять роботу: яку “свиню” підготувала влада

Влада розробила перші 8 кроків по боротьбі з ухиленням від податків

Те, що в Україні виплачуються заробітні плати в основному за допомогою “тіньових” методів, давно стало нормою. Зарплати в конвертах, неофіційне оформлення та надання в документах неправдивої інформації про розмір виплат – все це робиться роботодавцями для того, щоб уникнути податків.

Однак, якщо вникнути в ситуацію, то такі заходи роботодавців швидше вимушені, ніж через жадібність. Адже за чесність роботодавцям доведеться віддавати в бюджет країни більше половини ставки на людину. Так, наприклад, якщо у працівника зарплата близько 10 тисяч, то роботодавець за нього повинен додатково віддати в бюджет понад 5 тисяч гривень. Такі податки сильно б’ють по платоспроможності роботодавців.

Сьогодні з офіційної зарплати українця вилучається 3 податки: 18% ПДФО, 22% ЄСВ і 1,5% військовий збір. В цілому податкове навантаження становить 41,5%. Варто зазначити, що для платників ПДВ відрахувань стає ще більше. Виходить, що бюджет країни забирає собі з кожної зарплати 58,2% від суми.

Якщо зберігати “чесність” і користуватися виключно “білими” виплатами – це може просто розорити багатьох підприємців, через що вони будуть змушені закритися. Така ситуація призведе до втрати робочих місць багатьма жителями України.

На даний момент існує кілька схем ухилення від податків: наприклад, в документах роботодавці вказують мінімальну зарплату своїх працівників. Всю решту суми, обіцяну працівнику, підприємство виплачує на руки. Також відомі схеми, коли підприємство виплачує зарплати через інші компанії, які не пов’язані з ним.

Щоб припинити всі ці схеми влада розробила перші 8 кроків по боротьбі з ухиленням від податків. Всі операції і виплати будуть контролюватися банками і податківцями. Незабаром при спробі підприємством перерахувати гроші на сумнівну компанію, операція просто буде блокуватися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Жити доведеться, чесно декларуючи свої доходи, що багато хто не витримають, тому що у нас бізнес працює за принципом звести податки до нуля. Якщо збільшити податки і платити білу зарплату, то багато хто буде змушений закритися. Впровадження плану BEPS полягає в тому, що крок за кроком прикрутить всіх, хто йде від податків”, – говорить гендиректор компанії “Е.С.Консалтінг” Олександра Томашевська.

Звичайно ж, зміни відбудуться не відразу. Ці перші кроки є частиною послідовної стратегії по боротьбі з ухиленням від податків BEPS.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...