facebook

Побиття в одеському притулку «Світанок»: під час слідства діти продовжували жити з насильниками

На час проведення слідства у справі про побиття вихованців працівниками одеського обласного притулку «Світанок» діти продовжували жити з насильниками. Будучи заляканими діти не могли давати правдиві свідчення про побиття. Про це заявила на своїй сторінці в Facebook одеська патрульна Зоя Мельник.

Про можливе насильство в притулку стало відомо в серпні поточного року, коли Зоя Мельник опублікувала відео, на якому 5-річна вихованка притулку розповідає про те, що дітей в установі систематично б’ють. Це відео потрапило в руки поліції, відомості по даному факту внесені в ЕРДР по ч. 1 ст. 126 КК України (побої і мордування) і призначений ряд перевірок.

У звіті поліції про хід справи зазначається, що допитані вихованці притулку «Світанок», підтвердили, що ніяких дій протиправного характеру з боку персоналу притулку до вихованців не було, нікого з дітей не були і ні над ким не знущалися. А заявившу про насильство дівчинку назвали «схильну до фантазування», а її вчинок – спробою привернути до себе увагу.

За словами Зої Мельник, причиною цього стало те, що на час проведення слідства дітей, які не ізолювали від співробітників притулку, від яких вони терпіти насильство.

«Слідчий нічого не зробив, щоб захистити дитину, щодо якої потенційно могло відбуватися насильство. Чи не погодив з прокурором переклад потерпілої дитини в інше соціальне установу, не усунув від роботи вихователя і, відповідно, ніяких судових рішень з цього приводу немає. Весь цей час дитина перебувала в закладі, разом з тими, про кого він говорив на відео. Чи потрібно говорити про те, що ця дитина і інші могли піддаватися впливу і страхам перед цими людьми? Для мене не дивно, що діти «пішли у відмову». Про це більше можуть розповісти дитячі психологи», – зазначила Зоя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, заведену кримінальну справу неправильної кваліфікації.

«Вдумайтеся! Слідчий побачив у всій цій історії 166 статтю Кримінального Кодексу (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена ​​опіка чи піклування). Наче ніхто з посадових осіб не знав, що за законом за вихователем не закріплена ні опіка, ні піклування. З якою метою з самого початку не правильно кваліфікували справу залишається тільки здогадуватися. Досконале вихователем варто було б вносити в ЕРДР по 137 статті КК – неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей», – додала патрульна.

Також, на думку патрульної, до слів дівчинки, яка пожалілася на побиття спочатку поставилися упереджено і звинуватили її в брехні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...