facebook

Айтішник убив смертельно хвору матір та всю свою сім’ю

Нещодавно нарешті прозвучав вирок у страшній резонансній справі. За кілька годин до Нового 2019-го року в одній з квартир у Вінниці чоловік знайшов закривавлені тіла своїх найрідніших – мами Валентини, дружини Надії та сина Дениса. Донечка Світланка ще дихала, тож батько викликав швидку, благаючи медиків її врятувати. Тоді ніхто із сусідів та знайомих навіть подумати не міг, що саме він опиниться на лаві підсудних.

Усім проламали голови

Той страшний день ніколи не забуде мати Надії – Алла Марценюк. За звичкою, кілька разів на день зідзвонювалася з донькою. Розмовляли по телефону і зранку. Знала, що дочка зі свахою готують новорічну вечерю, діти граються, а їхній батько… відпочиває. Пізніше жінка набирала дочку ще кілька разів, та вона більше слухавку не взяла. Материнське серце стривожилося.

Тим часом на станції швидкої допомоги пролунав тривожний дзвінок. Телефонував чоловік, який повідомив, що повернувся додому з магазину і ледве не збожеволів, бо застав криваву картину: усі його рідні лежали у калюжах крові. Мовляв, лише трирічна донечка ще дихає. Благав їхати швидше й врятувати хоч її.

За лічені хвилини на місці були і медики (на жаль, врятувати дівчинку вони не змогли), і криміналісти. Картина, яку побачили, – не для людей зі слабкими нервами. Квартира була дворівнева. І в ній, кажуть, не лишилося чистого місця без людської крові. У всіх жертв були проламані голови.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Версія про пограбування відпала одразу, адже з помешкання нічого не зникло. Зате до вечора основним підозрюваним став голова родини – молодий айтішник Анатолій Малєц. Хоч чоловік доводив, що він саме ходив у магазин по новорічні подарунки, коли вдома трагедія розігралася. Та й сусіди розповідали про родину лише хороше, мовляв, ніколи там не скандалили, доглядали дітей. Однак слідчі знайшли неспростовні докази його вини.

Свекруху ховала родина невістки

Допомогли у розкритті злочину сусіди. Вони бачили, як Анатолій виходив з дому з пакетом сміття. Правоохоронці припустили, що всередині могло лежати знаряддя убивства – і не помилилися. Торбу знайшли в іншій частині міста на сміттєзвалищі.

– Понад сто співробітників поліції було задіяно. Вони перевернули тонни сміття і все-таки знайшли пакет з молотком. На ньому виявили сліди крові потерпілих, – прокоментував Олександр Солдатов, заступник начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, начальник слідчого управління.

Коли Анатолія заарештували, його кровиночок з мамою та дружиною ховали у селі Білий Рукав у тоді Хмільницькому районі Вінниччини, звідки родом була Надія. Усі чотири могилки викопали поряд.

– А хто мав Валю ховати? Толя – її єдиний син, – кажуть знайомі.

Валентина боролася з онкологією. Кажуть, її дні й так були пораховані, адже недуга прогресувала. Вона розуміла, що смерть уже близько. Та не думала, що прийде від рук рідного сина.

До речі, саме невістка свекруху доглядала. Кажуть, Валентина не з’їхала з їхньої квартири навіть після… розлучення Анатолія та Наді. Причиною розставання подружжя називають іншу жінку. Розповідають, що з нею айтішник теж мав дитину – майже ровесницю своєї Світланки. Але жити з пасією не поспішав. Чи то одумався, чи то просто не хотів ділити розкішну квартиру. Останнім часом стосунки вже колишнього подружжя налагоджувалися, й Надя щиро ділилася цим зі своєю мамою. Усі разом за два тижні до того злощасного Нового року святкували Світланчин день народження. Здавалося, все у сім’ї добре. І ось розігралося таке. Рідні жертв припускають, що каменем спотикання стало житло. Можливо, Анатолій таки хотів туди привести нову сім’ю? Сам він це так і не пояснив.

Три мільйони гривень – компенсація рідним

Справу розглянули у Вінницькому міському суді. На прохання Анатолія Малєца, його долю вершив суд присяжних. Вирок – довічне позбавлення волі. Його зачитували впродовж кількох годин! Весь цей час чоловік стояв спокійно, опустивши голову. Уже не вдавав із себе божевільного, як на початку розгляду справи, йому навіть двічі проводили судово-медичну експертизу, яка засвідчила, що він осудний.

Зате рідні закатованих знову і знову здригалися від почутих подробиць.

– Якби був в Україні розстріл за таке, я б на коліна в суді стала, просила би для нього вищої міри на головній площі Вінниці, щоб всі бачили… Аби інші таке боялися робити! – сказала мама Надії журналістам.

Її безмежне горе не притуплюють роки…

Також суд зобов’язав засудженого виплатити потерпілим три мільйони гривень – по півтора матері Надії та її рідній сестрі. Хоча Анатолій Малєц ще має право подати на апеляцію.

Тим часом квартира, де розігралася страшна драма, опечатана. А на її вікнах досі красуються новорічні сніжинки…

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...