facebook

Відцурався від братів та могил батьків: чому Медведчук не спілкується з родиною

Кум Путіна, нардеп від «ОПЗЖ» Віктор Медведчук відцурався від свого старшого брата, не спілкувався ні з ним, ні з його родиною, і тим паче, не допомагав фінансово.

ТСН отримала архівні кадри, на яких тоді ще живий старший брат Медведчука розповідає про їхні стосунки.

Про те, що у Віктора Медведчука є не лише молодший брат Сергій, а й старший Володимир – мало хто знає. Вперше про ще одного невідомого брата впливового політика Медведчука стало відомо ще 18 років тому: його знайшов тодішній народний депутат Ярослав Кендзьор. На архівних кадрах Володимир Гулько казав про Медведчука: «Він виріс на моїх руках. Разом жили. Ми ніколи не сварилися».

Старшого брата Медведчука вже немає серед живих. Історію родини переповідає його дружина Ангеліна. Її чоловік Володимир Гулько – брат по матері Сергія та Віктора Медведчуків. «Я хочу, щоб ця людина мала совість і честь, чого я до сьогодні не бачила», – каже пані Ангеліна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі жінка живе у селищі Шабо Одеської області. Чоловіка поховала у 2006 році. Родина завжди жила скромно. Володимир продавав рибу на місцевому ринку. Вищої освіти не мав, бо після армії був змушений утримувати двох молодших братів.

«Віктору і Сергію було десь по років дев’ять. Він (Володимир. – Ред.) працював і підтримував цих дітей, він їх вигодував і вивчив», – розповідає дружина покійного.

Стосунки між братами зіпсувалися після смерті мами. Каже, молодші образилися на те, що за два роки до смерті, мати переписала будинок на старшого. Володимир намагався помиритися з братами і неодноразово приходив у приймальню Медведчука. Але той завжди уникав зустрічі.

«Кажу, я його брат. Вона каже: почекайте в коридорі, він зайнятий. Більше двох годин прочекав. Підходжу питаю, звільнився Медведчук? А мені відповідають: «Він поїхав», – переповідав покійний Володимир Гулько на архівних кадрах. Зустрічі з братом він так і не дочекався

«Я дзвонила і казала, що брат при смерті. Мені не потрібні ваші гроші, передайте йому, що брат помирає. Ну та й помер без нього. Коли мій чоловік побачив, я не пам’ятаю чи по телебаченню, що Медведчук подарував священикам 10 «Мерседесів» чорних… він сидить і плаче: «Диви двоє племінників, в мене син і дочка. Він навіть не знає, що вони існують», – каже Ангеліна Гулько.

Ексдепутат Ярослав Кендзьор розповів, що у 2003-му поїхав у Шабо, щоб показати українцям справжніх Медведчуків. Тоді Сергій був керівником податкової у Львівській області, а Віктор – головою президентської адміністрації. І в останнього владні апетити лише зростали.

«Абсолютно бездушна людина, яка так ставиться до найближчих рідних, то ясна річ, що для нього Україна. Для нього рідна держава – де можна заробити великі гроші», – каже Кендзьор.

У рідному селі Медведчуків Борова, що за 70 кілометрів від Києва, їх, звичайно, пам’ятають, але згадують неохоче. Саме тут і жили троє братів, мали невеличку хатинку.

У Боровій поховані батьки політика Фаїна та Володимир Медведчуки. За їхніми могилами доглядає однокласник Сергія Медведчука. Віктор на могилу до батьків останній раз приїжджав 15 років тому, каже директорка цвинтаря. Водночас жінка розповідає, що Медведчук відбудував у селі школи.

Місцеві стверджують, що школу, яку закінчив Медведчук у 1971 році, у такому вигляді, в якому вона є нині, відбудував саме він. Всередині навіть є табличка присвячена Віктору Медведчуку, на якій написано, що «школа збудована випускниками Медведчуками». Хоча насправді її відновили за бюджетні гроші, коли Медведчук був головою адміністрації президента Леоніда Кучми. Про це розповідає старше покоління Борової. І додають, що все, що робить нині їхній колишній односелець, не підтримують.

Ось що вони кажуть:

«Їздить у Росію, туди, сюди, де це таке законно?»

«Він хотів нам оце, щеплення, щоб ми їхні (російські. – Ред.) кололи».

«Не можна вирости в Україні, вивчитися, отримати все і зрадити Україну».

Коли закінчив школу, Медведчук поїхав вчитися у столицю. В університеті був комсомольцем добровольчої дружини. І один з епізодів того етапу життя Медведчука, теж розслідували журналісти.

«Медведчук ще з одним напарником спіймали хлопця на Хрещатику, затягнули в підїзд і так побили, що він лежав там, поки сусіди не знайшли. Повідбивали нирки, всі внутрішні органи», – розповідає журналіст, автор книжки «Нарцис» Дмитро Чобіт.

Тоді студента Віктора Медведчука засудили на два роки, але потім вирок скасували. І він закінчив юридичний факультет. ТСН розшукала людину, яку тоді побив Медведчук. Ігор наразі живе в Америці і каже: вибачення так і не дочекався

Медведчук ніколи не коментував сімейних конфліктів. Але на суді, який залишив його під домашнім арештом, на запитання ТСН він відповів так: «Я ніколи ні від кого не відмовлявся».

Нагадаємо, 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від ОПЗЖ Медведчуку та Тарасу Козаку в державній зраді й в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

СБУ провела обшуки в двох будинках Віктора Медведчука в Києві і в його кабінеті в офісі ОПЗЖ.

У пресслужбі СБУ заявили, що ні Медведчука, ні Козака не було за місцем проживання, тому повідомлення про підозру направили за їхнім останнім відомим місцем проживання і до Верховної Ради. За словами голови СБУ Івана Баканова, Тарас Козак зараз, ймовірно, в Росії і не збирається повертатись до України.

Медведчук пізніше заявив, що під час обшуків перебував з дружиною не в Києві. Політик вважає підозру і обшуки «політичними репресіями».

13 травня Печерський суд Києва відправив Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня включно. Сторона обвинувачення просила відправити політика під варту з альтернативою застави в розмірі 300 млн грн.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...