facebook

Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає: норми газу для споживачів буде скорочено

Верховний суд України зменшив норми споживання газу для домогосподарств без лічильників. Повідомляється, що постанова є остаточною і оскарженню не підлягає

 

 

Таким чином, плату за газ у разі відсутності лічильників повинні нараховувати по нормі 3 кубометра на людину на місяць.

«Є незаконним і стягнення зі споживачів плати за нормою 5,4 кубометра на людину на місяць в період відсутності централізованого гарячого водопостачання», – йдеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Минулого тижня Кабінет міністрів України доручив Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) перевірити облгази на дотримання законодавства.

Окрім цього ми повідомляли про те, що кабінет міністрів України прийняв рішення не надавати з 1 жовтня субсидії на природний газ для споживачів без газових лічильників.

“Пільги та субсидії на оплату послуг з постачання та розподілу природного газу з 1 жовтня 2018 року… не надаються споживачам, які не забезпечили самостійного встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу (індивідуальних лічильників) і письмово відмовилися від їх встановлення за рахунок державного бюджету або власних коштів операторів газорозподільчих систем”, – йдеться у постанові Кабміну.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...