facebook

Різдвяне чудо: студент вийшов із коми після 25 ударів ножем

Постраждалий від 25 ножових ударів львівський студент вийшов із коми напередодні Нового року й одужує.

Студент “Львівської політехніки”, який три тижні перебував у реанімації з 25 ножовими ударами, вийшов із коми напередодні Нового року й одужує, повідомляє ZАXID.NET.

21-річному студенту “Львівської політехніки” наніс поранення 17-річний сусід по кімнаті.

Потерпілий на ім’я Юрій сидів за ноутбуком, коли першокурсник почав розпитувати про навчання. Той сидів до сусіда спиною та відповідав на запитання. Жодних суперечок не було.

“І раптом — удар ножем у шию. Не встиг я зрозуміти, що відбувається, як він один за іншим почав наносити ще ударів. Я думав тільки про те, як вирватися. Нарешті мені це вдалося, з третього поверху підійшов на перший, до коменданта і впав. Що було далі, хто викликав “швидку”, поліцію, не знаю”, — розповів Юрій.

Лікарі назвали вихід студента з коми різдвяним дивом. Його поранення були смертельно небезпечними.

Пораненого прооперували. Обслідування показало, що внутрішня сонна артерія біля самого черепа пошкоджена на 70%. Вона тримається тільки на задній стінці, але не кровоточить, тому що на місці пошкодження утворився згусток крові та перекрив судину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Коли студенту робили другу операцію, він вже був у комі та переніс інсульт. Після цього він три тижні провів у реанімації на штучній вентиляції легенів.

“Ви не уявляєте, як це важко протягом трьох тижнів чути від лікаря: “Стан вашого сина стабільно важкий”. Я всі ці три тижні жила під реанімацією. І ось на третьому тижні забігла в палату до сина і бачу, що він позіхає. Без свідомості, але позіхає. Кажу про це лікарю, а він каже, що це ще нічого не означає. Мабуть, не хотів обнадіювати мене, поки все не стабілізується. але я тоді серцем відчула, що син вибереться з безодні, адже за його одужання молилася вся Долина (ми родом звідти), Івано-Франківськ, Львів”, — розповіла мати Юрія Галина.

“У моїй практиці за 40 років роботи хірургом це третій випадок, що пацієнт із таким пораненням сонної артерії вижив. Це дійсно диво. Два випадки, які сталися досить давно, були легшими, тому що у тих пацієнтів не було інсульту, такої тривалої коми. Але чудо не тільки в тому, що хлопець вижив, а й у тому, що у нього дуже швидко відновлюються всі основні функції — він каже, пам’ятає все, що з ним сталося, їсть, ходить. Словом, іде на поправку”, — сказав хірург.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...