facebook

Господь зробив нам величезний подарунок на Святвечір — Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що отримання Томоса про автокефалії є великим подарунком Бога народу.

Про це він зазначив у зверненні після церемонії вручення 6 січня Томоса в Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні Господь на Святвечір нам зробив величезний подарунок, і сьогодні абсолютна більшість українців абсолютна щаслива. Я вітаю всіх вас зі святом”, – сказав Глава держави. Він подякував Вселенському патріарху Варфоломію та Священному синоду, предстоятелям українських церков, його святості Філарету та його Блаженству Макарію, ієрархам церков, які доклали зусиль для того, щоб цей день став можливим.

“Сьогодні в цьому місці був Бог – і ми це відчували. Бо без Божої допомоги та ласки цього б не відбулося”, – додав Порошенко.

Глава держави зазначив, що спостерігав за обличчями тих людей, які були у церкві, і бачив, що вони були дійсно щасливі.

Як повідомлялося, сьогодні, 6 січня 2019 року у патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос митрополиту Київському і Всієї України Епіфанію.

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля – митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...