facebook

«Укрзалізниця» накрутила ціни за бронювання квитків і спробувала виправдатися: «Вимушений захід»

«Укрзалізниця» підвищила ціну за групове бронювання квитків в 6 разів – до 200 грн за місце

 

 

Нова вартість послуги з резервування місць за заявками юридичних та фізичних осіб була введена з 15 січня. Тепер за неї доведеться платити в 6 разів більше – бронювання одного місця тепер буде обходитися не в 32 грн, а в 200 грн. При цьому вартість бронювання квитків за заявками для перевезення дитячих груп зросла на 56% – з 32 грн до 50 грн за місце.

В «Укрзалізниці» стверджують, що їм довелося підвищити тарифи через те, що до цього вони не покривали і 40% витрат. Про це заявив директор Департаменту з організації внутрішніх та міжнародних перевезень пасажирів АТ «Укрзалізниця» Олександр Красноштан. Він підкреслив, що підприємство несло багатомільярдні збитки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Що стосується групових перевезень, основними клієнтами, які користуються цією послугою, є туристичні компанії, вони організовують тури, і як суб’єкти підприємницької діяльності отримують прибуток. У той же час, «Укрзалізниця» несе значні витрати на підтримку мережі кас групового бронювання, апарату, який обслуговує групові перевезення», – заявив Красноштан.

За його словами, великих грошей також стоять маневрові роботи і стан додаткових вагонів, які необхідні для перевезення організованих груп.
«Попередні ставки не покривали і половини витрат «Укрзалізниці» на цю діяльність, в зв’язку з цим, вимушеним заходом стало підвищення ставок на групове бронювання, при цьому ставки на бронювання дитячих груп залишаються в 4 рази нижче рівня ставок звичайних груп», – повідомив представник «Укрзалізниці».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...