Categories: Здоров'я

Супрун ошаліла вкрай: якщо ви помиратимете від високої температури, швидка не приїде

Все ще викликаєте швидку допомогу під час високої температури? Не хвилюйтеся, більше цього робити не треба. Здивуєтеся – чому, тоді запитайте про це у виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Саме вона порадила забути про лікарів у таких випадках.

 

Про це нагадав юрист Михайло Шнайдер, назвавши такі заяви “апогеєм медичної реформи”:

“Кілька днів тому Супрун заявила, що швидка допомога не повинна приїжджати за викликом до пацієнтп з температурою нижче 40 градусів. “Є дуже чіткі причини, чому варто викликати швидку і коли швидка повинна виїжджати. Це коли є температура більше 40 градусів, або коли є болі в серці, або проблема з диханням” -пояснила Уляна Джорджевна. Також вона додала, що на 103 потрібно дзвонити тільки в екстреному випадку і коли чекати можна. У мене немає слів. Це той самий випадок коли думаєш, що ми вже досягли дна, але раптом знизу постукали…”, – іронізує Шнайдер.

Якщо вже Супрун каже не телефонувати лікарям, то доведеться нам із вами рятуватися самотужки. Для цього запам’ятайте кілька основних правил, які допоможуть вам знизити температуру без аптечних препаратів:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перше і основне правило під час температури – багато пити. Що більше ви п’єте рідини, то частіше й об’ємніше відбувається сечовипускання, а, отже, швидше виводяться токсини. До того ж, під час температури хворий активно пітніє і втрачає вологу з організму, а допускати зневоднення ніяк не можна.

Щоб знизити температуру, протирайте тіло рушником, змоченим у холодній воді (можна з додаванням оцту), або прикладайте його у вигляді компресу до найбільш “теплообмінних” зон: лоб, нижня частина потилиці та шия, пахви, зап’ястя, долоні і стопи. У міру нагрівання компресу його необхідно міняти. Не забувайте при цьому постійно заповнювати водний баланс в організмі.

Відомо, що вітамін С сприяє підвищенню імунітету, що, як ніколи, доречно під час лікування ГРВІ. Якщо жар викликаний саме застудою, введіть в раціон цитрусові, чорну смородину, малину, обліпиху, вишню, шипшину.

 

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

8 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

8 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

11 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

11 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

14 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

16 години ago