facebook

Супрун ошаліла вкрай: якщо ви помиратимете від високої температури, швидка не приїде

Все ще викликаєте швидку допомогу під час високої температури? Не хвилюйтеся, більше цього робити не треба. Здивуєтеся – чому, тоді запитайте про це у виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Саме вона порадила забути про лікарів у таких випадках.

 

Про це нагадав юрист Михайло Шнайдер, назвавши такі заяви “апогеєм медичної реформи”:

“Кілька днів тому Супрун заявила, що швидка допомога не повинна приїжджати за викликом до пацієнтп з температурою нижче 40 градусів. “Є дуже чіткі причини, чому варто викликати швидку і коли швидка повинна виїжджати. Це коли є температура більше 40 градусів, або коли є болі в серці, або проблема з диханням” -пояснила Уляна Джорджевна. Також вона додала, що на 103 потрібно дзвонити тільки в екстреному випадку і коли чекати можна. У мене немає слів. Це той самий випадок коли думаєш, що ми вже досягли дна, але раптом знизу постукали…”, – іронізує Шнайдер.

Якщо вже Супрун каже не телефонувати лікарям, то доведеться нам із вами рятуватися самотужки. Для цього запам’ятайте кілька основних правил, які допоможуть вам знизити температуру без аптечних препаратів:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Перше і основне правило під час температури – багато пити. Що більше ви п’єте рідини, то частіше й об’ємніше відбувається сечовипускання, а, отже, швидше виводяться токсини. До того ж, під час температури хворий активно пітніє і втрачає вологу з організму, а допускати зневоднення ніяк не можна.

Щоб знизити температуру, протирайте тіло рушником, змоченим у холодній воді (можна з додаванням оцту), або прикладайте його у вигляді компресу до найбільш “теплообмінних” зон: лоб, нижня частина потилиці та шия, пахви, зап’ястя, долоні і стопи. У міру нагрівання компресу його необхідно міняти. Не забувайте при цьому постійно заповнювати водний баланс в організмі.

Відомо, що вітамін С сприяє підвищенню імунітету, що, як ніколи, доречно під час лікування ГРВІ. Якщо жар викликаний саме застудою, введіть в раціон цитрусові, чорну смородину, малину, обліпиху, вишню, шипшину.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...