facebook

5 лютого китайський Новий рік: в цей день можливо привернути удачу на весь рік

5 лютого настане Китайський Новий рік, покровителькою якого стане Жовта Земляна Свиня.
Дата Китайського Нового року кожен раз різна так як свято визначається за місячним календарем.

 

 

Традиційно, це другий молодик після зимового сонцестояння, але обов’язково в проміжку між 21 січня і 20 лютого. Новий рік в Китаї – велике свято і торжество, його ще називають Святом Весни і святкують більше 4000 років. Новорічні свята в Китаї святкують цілих 16 днів, але офіційні вихідні будуть тільки з 4 по 10 лютого. Що потрібно знати і яких традицій дотримуватися, щоб привернути до себе господиню 2019 роки?

Традиції Китайського Нового року

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб привернути удачу і щастя на весь рік, принесіть в будинок мандаринове дерево, саме воно є традиційною новорічною прикрасою в Китаї. Мандаринове дерево краще виростити самостійно, вважається, що воно привносить в будинок енергетику благополуччя і процвітання. Наряджають його гірляндами, червоними ліхтарями, різними талісманами.

Заснути до Нового року вважається поганим знаком, так як в цю ніч прийнято не спати і розважатися.

Обов’язково потрібно запустити святковий феєрверк або петарди, китайці вважають, що гучні звуки відганяють злих духів і роблять прихід Нового року чистим і світлим. Запуск феєрверків в Китаї – це не просто розвага, а справжня стародавня традиція, канонади з феєрверків гримлять в новорічну ніч, не припиняючись, по кілька годин.

Китайці не заморочуються з подарунками на Новий рік, традиційно, у них прийнято дарувати конверти з грошима, але обов’язково червоного кольору, у цих конвертів є навіть спеціальна назва – хунбао. Тому сміливо переймайте традицію і радуйте таким чином своїх близьких, не забудьте покласти в конвертик душевне привітання або листівку.

Традиційно, в цей день за столом повинна зібратися вся велика родина, так як Новий рік – сімейне свято. Члени сім’ї часто долають величезні відстані, щоб зібратися за одним столом в новорічну ніч, але це вкрай важливо, тому що якщо відзначити Новий рік під одним дахом, кожну родину буде чекати успіх і процвітання.

Щоб залучити в своє життя процвітання і фінансову удачу, на святковому столі повинні бути обов’язково присутніми певні страви:

рис – символ достатку;
риба і морепродукти – залучення енергії грошей;
домашня локшина – запорука довгого і щасливого життя;
запечений гусак – гармонія і взаєморозуміння в сім’ї.
Дракон – основний символ і головний атрибут Китайського Нового року. Це символ добра і захисту від злих духів. Будь-яке зображення дракона, будь-то картина, статуетка, рушник або яскрава хустка з яскравим малюнком дракона, привернуть в будинок удачу на весь рік.

Що не можна робити 5 лютого, щоб не накликати біду?

У день Нового року не можна робити прибирання, особливо вимітати і виносити сміття, так як це може позбавити вас удачі.

Китайці вірять, що в перші три дні Нового року категорично не можна мити голову, інакше є ймовірність змити удачу і везіння на весь рік.

Якщо в Новорічну ніч плаче дитина – це дуже нехороший знак, вважається, що дитячий плач приносить невдачу в сім’ю, тому малюка намагаються якомога швидше заспокоїти.

У Новий рік не можна просити гроші в борг або брати кредити, інакше весь рік проведете в фінансових труднощах.

В Китайський Новий рік не можна надягати ніяку іншу білизну, крім червоної, особливо тим, хто народився в рік Свині.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...