facebook

«Чому я весь час втомлююсь?» — причини і наслідки

Як відрізнити втому від хронічної перевтоми, чим вони зумовлені та як боротись із перевтомою, аби бути активним та життєрадісним, розбирались в ефірі Радіо промінь ведучі Олександра Франко та Лесь Мирний.

Як відрізнити втому від хронічної перевтоми?

Найпоширенішими ознаками втоми є погіршення пам`яті, зниження цікавості до роботи, підвищена дратівливість і постійна сонливість. А перевтома в своє чергу включає до своїх симптомів наступний перелік: головний біль, підвищена втомлюваність, хронічна дратівливість, нервозність, порушення сну, загострення хронічних захворювань.

Як боротися із ознаками втоми?

Найефективнішим способом, аби подолати втому, є сон понад сім годин, а також відмова від шкідливих звичок – варто сказати “ні” палінню та перестати вживати алкоголь, а також обмежити вживання цукру та покращити раціон.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окремо варто забути про деякий час про важку фізичну працю і провести вихідні, наприклад, у лазні. Якщо вам не можна, варто скористатися ванною, проте дуже гарячою. До слова, цілющі для втомленого організму ванни мають кілька різновидів: вібраційні ванни, які стабілізують обмінні процеси та кровообіг, кисневі ванни, які покращують імунну систему, ванни на хвої, які можна організувати вдома, додавши до води кілька крапель ефірної олії.

Також психологи радять знайти собі хобі, яке б дарувало радість та підіймало настрій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...