facebook

Кримські радикали можуть спровокувати війну з Росією

Коли йде мова про Путіна, нічого не можна стверджувати напевно, як і прогнозувати його дії. Тому що був 2008 рік з конфліктом в Грузії, і 2014, коли Путін діяв нераціонально і пішов на великі ризики, тому ніхто не застрахований від повторення. Про це порталу “Знай” повідомив голова Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко.56524_w_700

На думку політолога, якщо Путін буде продовжувати ту політику, яку вів останні півтора року, то великої війни чекати не варто. У разі початку війни, він зламає всі, що робив до цього. Найнеприємніше, що може бути з точки зору ескалації конфлікту, це точкова військова операція проти радикальних організацій, які організовували блокаду Криму, підривали лінії електропередач біля адміністративних кордонів і були в складі диверсійних груп.

Фесенко зазначив, що тут не було участі розвідки Міноборони, СБУ. Наші військові є категоричними противниками будь-якого військового конфлікту з Росією, їм “досить” того, що відбувається на Донбасі. Будь прямий військовий конфлікт з Росією означає смертельний ризик для України.

“Так, що версію про те, що конфлікт спровокували співробітники ГРУ Міноборони можна назвати абсурдною, а ось радикали, начебто Ленура Іслямова і українських радикальних організацій могли спровокувати цю ситуацію. У відповідь Росія може зробити те, що свого часу робив Ізраїль і США – точкову військову операцію, де буде ризик прямого військового зіткнення з масштабами і наслідками, які важко спрогнозувати”, – зазначив експерт.

Також Фесенко додав, що зараз Росія використовує цю ситуацію, щоб підставити Україну перед Заходом і виставити нас стороною, яка хоче війни і яка провокує ескалацію конфлікту на тлі боротьби з тероризмом. Цю ідеологію Путін успішно використовував у контактах із Заходом, тим самим показуючи своє бажання політичної ізоляції України, але ця гра не досягне своїх цілей, оскільки тут все шито білими нитками.

Крім того, експерт зазначив, що заява про те, що Росія відмовляється від переговорів “нормандської четвірки” в Китаї говорить про те, що Путін хоче різко переформатувати переговорний процес і лякає Захід ескалацією конфлікту і спровокувати посилення тиску на Україну, що він вже робив кілька раз.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На думку політолога, якщо російський лідер захоче посилити цю гру, то можливо очікувати і терактів в Криму проти мирних жителів. Україна ж встигла попередити весь світ про можливі провокації і агресивних дій з боку Росії. Крім цього зараз є сенс підсилити адміністративно-військовий контроль біля кордонів Криму і в профілактичних цілях необхідно прибрати всі бази радикальних організацій кримських татар з цього району, так як це можна назвати грою з вогнем, яка буде дуже дорого коштувати.

“У свою чергу Росія отримала сигнали від міжнародних організацій утриматися від жорстких військових дій, інакше про зняття санкцій не може бути й мови. Чи відреагує на ці сигнали Путін, який схильний до різких перепадів емоційного стану ніхто не знає, так само, як і того, що діється у нього в голові”, – підсумував Володимир Фесенко.

джерело http://znaj.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...