facebook

Український канал UATV тепер мовить в Естонії

На початку травня український телеканал іномовлення UATV Мультимедійної платформи іномовлення України став доступним для абонентів загальнонаціонального кабельного оператора Естонії АО «Телсет». Український мовник включено в пакет цифрового телебачення «DigiTV».

snapshot_15070_15182

Про це повідомляє прес-служба Мінкультури.

Компанія «Телсет», заснована ще 1991 року, надає послуги у сфері телекомунікацій у столиці Естонії Таллінні, а також містах Нарва, Маарду, Кохтла-Ярве, Сілламяе, Хаапсалу, Йихві, Кейла, Косе-Гар’юмаа, Ліхула, Віймсі.

Зазначимо, UATV вже з’явився в Азербайджані, Польщі, Данії, Ізраїлі, Грузії, Латвії, тощо.

Нагадаємо, запуск Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ) відбувся 1 жовтня 2015 року. У рамках Мультимедійної платформи іномовлення України, замість супутникового телеканалу УТР, в ефірі стартував телеканал UATV. Він мовить із трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19, а також в Інтернеті на власному каналі в YouTube.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Правовим рушієм Мультимедійної платформи іномовлення України став, розроблений МІП, Закон «Про систему іномовлення України», який було підписано Президентом України 28 грудня 2015 року. Згідно з Законом з нового року МПІУ зареєстровано як державне підприємство.

Джерело – http://zik.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...