facebook

Був серйозно хворий, але продовжував давати концерти: Пішов з життя легендарний музикант

Американський композитор Дік Дейл, який написав музику до “Кримінальному чтива”, помер у віці 81 року ввечері 16 березня, повідомляє The Guardian з посиланням на басиста Сема Болла.

 

 

У Південній Каліфорнії помер гітарист Дік Дейл (справжнє ім’я – Річард Ентоні Монсурі). Йому був 81 рік.

За даними The New York Times, він помер в госпіталі. Точна причина смерті не повідомляється. У 2015 році він розповідав, що серйозно хворий, але продовжує концерти, щоб оплачувати медичні рахунки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Свою музичну кар’єру Дік Дейл почав в 1960-х роках і встиг за цей час випустити 11 студійних альбомів і 14 збірок пісень. Дейл вважається одним із засновників музичного стилю серф-рок, за що його прозвали «королем серф-гітари».

Одна з найвідоміших композицій Дейла – Misirlou, яка звучала в початкових титрах фільму Квентіна Тарантіно «Кримінальне чтиво».

Справжнє ім’я композитора – Річард Ентоні Монсурі. Він народився в Бостоні (США) в 1937 році. Музикою Монсурі займався з 1959 року. За свою кар’єру він випустив 11 альбомів і 14 збірок пісень, брав участь у багатьох шоу і з’являвся в серіалах в ролі камео.

Дейл розробив свій характерний звук, додавши інструментальних рок-впливів, а також “мокрий” звук реверберації, створивши свій швидкий альтернативний стиль вибору.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...