facebook

На Запоріжжі за порушення санітарних норм підприємства оштрафували на понад 240 тисяч

У сфері безпечності харчових продуктів до 74 суб’єктів господарювання у Запорізькій області застосовані штрафні санкції на загальну суму 244,6 тис. грн. Про це УНН повідомили в прес-службі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

“У першому кварталі 2019 року спеціалісти Держпродспоживслужби в Запорізькій області здійснили 227 планових заходів державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства. У ході проведених перевірок встановлено, що практично кожен суб’єкт господарювання порушує санітарно-гігієнічний режим, виробничу та особисту гігієну”, — йдеться в повідомленні.

Державний нагляд (контроль) проводився з застосуванням лабораторних досліджень: відібрано понад 2,5 тис. змивів із навколишнього середовища, бактерії групи кишкової палички виявлені в 1,8%, проведено дослідження 145 зразків харчових продуктів (готових страв), із яких 2,8% не відповідали гігієнічним вимогам за бактеріологічними показниками та 1,3% проб води з відхиленням із внутрішньої водорозподільної мережі.

“За результатами перевірок, Держпродспоживслужба області, всім без винятку суб’єктам господарювання, направила приписи про усунення, у визначені строки, порушень вимог санітарного законодавства та безпечності, а також окремих показників якості харчових продуктів. Узагальнені матеріали направлені до органів влади та місцевого самоврядування для відповідного реагування”, — зазначили в службі.

Нагадаємо, що в шкільній їдальні на Миколаївщині виявили порушення санітарних норм.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...