facebook

Заробітки за кордоном: скільки грошей переказали українці, таких сум ви в житті не бачили

На Батьківщину трудові мігранти переказали у 2018 році 14,39 млрд доларів

Світовий банк стверджує, що у всіх країнах, що розвиваються, приплив грошей від трудових мігрантів набагато більше, ніж від прямих інвестицій. Не винятком стала і Україна.

Про це повідомляє “Сьогодні”.

За словами спеціалістів, сьогодні відприв трудового населення за кордон набуває чималого розмаху.

Україна на 12-му місці в світі
Найбільші суми грошових переказів від приватних осіб минулого року отримали Індія (79 млрд доларів), далі йде Китай, (67 млрд), Мексика (36 млрд), Філіппіни (34 млрд) і Єгипет (29 млрд).

На Батьківщину трудові мігранти переказали у 2018 році 14,39 млрд доларів.
Таким чином за сумою перезаних коштів Україна опинилась на 12 місці у списку з 241 держави.

За часткою в ВВП ми – в третій десятці
Однак Світовий банк відстежує і іншу статистику: відношення кількості переказаних до країни грошей з розміром її ВВП. За підсумками минулого року гроші, які зайшли до України як перекази від трудових мігрантів, в сумі становили 11,4% ВВП країни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За цими показниками ми посіли 25-е місце серед інших країн.

Як збільшення зарплат в Україні може змінити ситуацію?
У Нацбанку повідомили, що в першому кварталі 2019 суми переказів коштів зменшились. Принаймні тих, які зроблені через системи переказу грошей.

“На тлі охолодження економіки ЄС і скорочення різниці в заробітних платах (в т. ч. завдяки стрімкому зростанню заробітних плат в Україні попередніми роками) інтенсивність трудової міграції знизиться, що також зумовить зниження темпів зростання переказів з-за кордону”, – йдеться в інфляційному звіті за квітень.

Як підкреслили в НБУ, з роками перекази лише зменшуватимуться.

Тим часом, у Світовому банку прогнозують, що 2019 року грошові перекази до країн з низьким і середнім рівнем доходів зростуть ще більше – до 550 млрд доларів. І “трудові” гроші залишатимуться найбільшим джерелом фінансування цих країн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...