facebook

Влаштовуючись на роботу в Росії – українці ставали наркокур‘єрами

З року в рік українці продовжують їздити на заробітки в інші країни. Багато із них не знаходить гідної для себе роботи в Україні, або ж це ті, хто ще давно вирішив пов’язати своє життя із працевлаштуванням закордоном й досі не може відмовитись від цього. Велика кількість наших співвітчизників й тепер для заробітку обирає Росію. Звісно, багато із українських трудяг перестали їздити до окупантів після початку російської агресії на українські землі. За минулий рік кількість українців там зменшилась втричі. Та все ж: як працюється українцям, які й досі у РФ?

Більша частина наших громадян, котрі досі їздять до Росії заробляти гроші – вихідці із південно-східних регіонів. Загалом, населення нашої країни неоднозначно сприймає цей факт та засуджує тих, хто заробляє на землях окупанта.

Однак, враховуючи невисокі українські зарплати, заробітки закордоном є досить привабливим варіантом для наших людей. Проте у час протистояння України та Росії правоохоронні органи країни-агресора користуються українським заробітчанством. Часто їх змушують до негативної співпраці: передача відомостей, ведення пропаганди та навіть участі у незаконних збройних формуваннях «ДНР» та «ЛНР». Про масштаби та результати такої роботи ми можемо тільки здогадуватись. Щоб досягнути своєї мети росіяни можуть відбирати документи, обмежувати пересування, не виплачувати зароблені гроші. Проте вже й велика частина українців потрапили до російських тюрем, бо стали жертвами кримінальної схеми. Наприклад, влаштовуючись на роботу до служби доставки товарів, українці, самі того не знаючи, ставали наркокур‘єрами, а після цього потрапляли у руки російських силовиків.

На щастя, українці все менше їздять в Росію. Причина цьому – безвізовий режим із країнами Євросоюзу та переосмислення свого перебування в РФ.

Проте зупинити міграцію людей можна. Коли в Україні вдасться досягти належного рівня економіки, аби населення не мусило шукати роботу на іноземних ринках праці, тоді, ймовірно, українських заробітчан по світу буде менше. Що стосуєтьється заробітків у Росії,- це залежить від свідомості самих українців. Ми не повинні забувати про агресію зі сторони РФ на українські землі. Потрібно переконувати заробітчан шукати інші способи та місця заробітку грошей, та не підтримувати країну-агресора. І це не лише для того, аби зберегти людей у нашій країні. Важливішими є життя та безпека наших громадян.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олена Савчук для Ukraine live

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...