facebook

У раді зареєстровано постанови про відставку Луценка і призначення нового очільника МЗСНИКА МЗС.

У Верховній Раді зареєстрували президентські проєкти постанов про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ, про призначення Вадима Пристайка міністром закордонних справ та про надання згоди на звільнення президентом Юрія Луценка з посади генерального прокурора.

Нині постанови направлені на розгляд Комітету.

Згідно з проєктом постанови щодо звільнення генпрокурора, “Луценко Юрій Віталійович не відповідає встановленим Законом України “Про прокуратуру” вимогам до Генерального прокурора України, а тому не може перебувати на цій посаді, а його призначення на посаду відбулось із порушенням Конституції України та Закону України “Про прокуратуру”.

“У зв’язку з цим відповідно до статей 8, 102, 1311 Конституції України вношу подання про звільнення Луценка Юрія Віталійовича з посади Генерального прокурора України”, – написав Зеленський.

Своєю чергою Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони передав на голосування депутатами указ про звільнення Грицака та Клімкіна, проте висловився проти звільнення Полторака.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

6 червня Рада провалила відставку міністра закордонних справ Клімкіна. Постанови не набрали необхідної кількості голосів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...