facebook

Пожежа у психлікарні Одеси: Родичі загиблої медсестри звинувачують її колег у пияцтві

На середу, 12 червня, на Одещині оголосили день жалоби через трагедію у Центрі психічного здоров’я, йдеться у ТСН.16:45.

Найімовірнішою причиною пожежі став ненавмисний підпал, а от причиною трагедії – нехтування правилами пожежної безпеки. Такі попередні висновки експертів. Загоряння виникло у господарчій споруді, де сушать білизну. Пацієнти використовували її як місце для паління.

“Там була білизна, матраци, і задимлення від вати пішло корпусом на дах. Як ми побачили, деякі хворі користуються сірниками, запальничками – палять”, – повідомив керівник поліції Одещини Олег Бех.

А от дії рятувальників прокуратура оцінює одночасно як героїзм та недбалість. Вони швидко загасили пожежу і врятували десятки людей. Однак не поставили питання про закриття закладу напередодні, коли під час останньої перевірки знайшли безліч порушень пожежної безпеки.

“Ми проаналізуємо, чому не було звернення до суду. Буде проводитися, крім розслідування подій, які безпосередньо призвели до загибелі людей, і недбалість службових осіб”, – повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Працювати слідчим дуже складно, кажуть в поліції. Більшість з пацієнтів не можуть назвати навіть власних імен. Тим більше розповісти про деталі трагедії.

“Вивчається наявність камери відеоспостереження, наявність архіваторів, опитуються і допитуються безхатьки, в тому числі, які постійно проникають на територію”, – зазначив Бех.

В обласному управлінні охорони здоров’я вже спростували заяву головлікаря про те, що наявних працівників на чергуванні було замало для евакуації. Запевняють, що трьох людей на п’ятдесят чотири пацієнти – цілком достатньо. Однак рідні загиблої медсестри кажуть, що її колежанки були нетверезі та не могли адекватно відреагувати на подію. Людей виводила з вогню лише чергова 55-річна медсестра, яка і загинула.

“Санітарки, які з нею були, були в нетверезому стані, вони були в нетверезому стані, я їх сама вчора бачила, тому що я стояла ось тут і мене просто туди не пускали”, – каже невістка загиблої Юлія Скубій.

У лікарні нині перебувають четверо потерпілих пацієнтів, троє з них у реанімації.

“Вони стабільні. Одна з них важча у зв’язку з тим, що у неї опік грудних дихальних шляхів. Друга – отруєння угарним газом, і, я думаю, у неї стан стабільний, вона виборсається”, – кажуть лікарі.

Всі загиблі пацієнти – літні люди за 80 років. Сім’ям загиблих обіцяють виплатити по 100 тисяч гривень грошової допомоги з обласного бюджету. Постраждалим – по 50 тисяч.

Як відомо, у пожежі загинули шестеро людей – п’ятеро пацієнтів та медсестра.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...