facebook

ЗСУ тепер використовуватимуть модернізований безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1

З початком військового конфлікту на Сході України з`явилась потреба  в оновленні та розробці новітнього озброєння для Збройних сил України, а також отримання повнішої інформації про супротивника, адже без цього будь-які військові операції приречені на невдачу. І саме тому сфера військової розвідки є гострим, важливим і одним із найскладніших фронтових завдань.

ЗСУ тепер використовуватимуть модернізований безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1 – це вдосконалена версія безпілотників Spectator від ВАТ “Меридіан” ім. С. П Корольова. Spectator-М1 призначений для ведення повітряної розвідки як вдень, так і вночі.

«Spectator» здатні розвідувати та моніторити водні й лісові масиви, нафто- і газопроводи, державний кордон, здійснювати аерофотозйомку та задіюватись у пошуково-рятувальних операціях. Безпілотник не потребує спеціальних вимог до стартового майданчика та додаткових пристроїв для зльоту — він може стартувати навіть з руки.

Наземна станція БПАК забезпечує прийом і передачу сигналів на безпілотник на відстані до 30 км.

Чого стосувалася модернізація?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що під час модернізації на безпілотники були встановлені нові тепловізори. Також була вдосконалена станція управління і зменшена вага, що дозволяє дрону довше перебувати у повітрі. Апарат можна заряджати від бортової мережі автомобіля. Крім цього, завдяки застосуванню нового парашуту, значно зменшена швидкість приземлення.

Через малі розміри безпілотника і вдало підібраний колір він залишається непомітним для ворога.

Наприкінці лютого 2019 року дана модифікація успішно пройшла державні випробування.

Нові можливості

Ефективна система управління та зв’язку дозволяє виконувати завдання навіть під час активного використання противником засобів радіоелектронної боротьби.

У повітрі безпілотник може знаходитися понад дві години. Комплекс здатен передавати відеоінформацію у цифровому кодованому вигляді, а дальність польоту Spectator-М1 становить до 150 км.

Зараз відбувається підготовка до серійного виробництва Spectator-М1.

Spectator було створено у співпраці з фахівцями Київського політехнічного інституту.

В умовах війни ми змушені вдосконалювати та відроджувати українську армію. Нова сторінка в історії держави та ЗСУ, пов’язана з подіями 2014 року, показала нам, що Україна змушена мати сильну модернізовану армію, це життєво необхідні заходи!

Олена Савчук для Ukraine live
Джерело: shotam.info

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...