facebook

Кількість українських заробітчан в Польщі збільшилася в 5 разів за 5 років.

У Польщі за останні п’ять років в п’ять разів зросла кількість трудових мігрантів з України – з 300 тисяч до приблизно 1,5 млн. Такі дані озвучила керівник консульського відділу посольства України в Польщі Світлана Щур. Про це повідомляє Укрінформ.

“З початку 2014 року спостерігається різке збільшення кількості громадян України, які перебувають в Польщі. Якщо до 2014 року їх кількість оцінювалася приблизно в 320 тисяч, то зараз, за неофіційними даними, це півтора мільйона чоловік”,– повідомила консул і додала, що за офіційною статистикою Управління з питань іноземців Польщі, на сьогоднішній день громадянам України видано 196 тисяч дозволів на проживання.

Консул зазначила, що українці в Польщі, в основному, виконують просту фізичну роботу: працюють на будівництві і ремонтних роботах, в транспортній сфері, сільському господарстві, сфері обслуговування, на виробництві заводів і фабрик.

“Взагалі зараз, напевно, немає такої галузі в Польщі, де б не працювали українці”– сказала Світлана Щур і додала, що в Польщі є також невеликий відсоток українців, які працюють в сфері IT-технологій, у вищих навчальних закладах, в сфері медобслуговування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...