Categories: Україна

«Нічого позитивного зроблено не було»: Віктор Шишкін про владу Порошенка

Екссуддя Конституційного Суду та перший генеральний прокурор України Віктор Шишкін оцінює роботу Петра Порошенка на «двійку».

Про це він сказав у інтерв’ю ІА “Вголос”.

«Я звик до старої системи оцінювання, тому буду керуватись п’ятибальною. Отже – двійка, адже нічого позитивного зроблено не було. Відбулась профанація судової реформи, а не судова реформа; профанація оборони замість підготовки до оборони країни; на військове орієнтування не була переведена ні економіка, ні фінанси, ні усі мобілізаційні заходи. Я маю на увазі не призов до армії, а мобілізацію країни на протистояння агресору. Так звана боротьба із корупцією обмежилась заявами із екранів телевізорів, а реальна боротьба просто відсутня. Колаборація процвітала. Коли сьогодні говорять, що за Зеленського (я не є прихильником чинного президента) усі проросійські політики повернулись, то я завжди кажу, що ніхто нікуди не виїжджав, крім Портнова. Новинському дають громадянство України, а тим іноземцям, які захищають Україну зі зброєю в руках, ні. Серед них є грузини, росіяни, білоруси, і їм ніхто жодного громадянства давати не поспішає. Але ж вони захищають Україну, а не Новинський. Чому з усього «окупаційного блоку» притягувався до відповідальності лише Олександр Єфремов?» – розповів юрист.

«Інформаційна війна також повністю програна. Дипломатична війна аналогічно. «Мінський договорняк» – це капітуляція, це «Мюнхен-2», якщо порівнювати із періодом режиму Гітлера. Жодної наступальної політики, відмова від Будапештського меморандуму, хоча він був підписаний президентами ведучих країн, зокрема з так званого «ядерного клубу». Зовнішньополітична дипломатія теж жахлива. Іспанія приблизно місяць тому видала Росії нашого громадянина, нещодавно Італія ув’язнила українця, а Меркель ситуацію в Україні називає «Bürgerkrieg», тобто громадянська війна. Причиною цього всього є те, що попередня влада чітко не сказала, що у нас війна. У нас ніяка не АТО. Таким чином усіх військовослужбовців, добробатівців та волонтерів було підставлено під удар формальної правової системи. Вони усі вийшли злочинцями, бо у нас, бачте, антитерористична операція. Військові підрозділи діють зовсім по-різному в умовах боротьби з тероризмом та умовах закону про оборону країни.

Профанація люстрації теж відбулась. Річ у тому, що під люстрацію у нас потрапляли не ті, хто приймали рішення за Януковича, а середня ланка. Це чиновники та службовці, які готують матеріали, але аж ніяк не відповідальні за прийняття рішень. Чому сам Порошенко не люструвався? Він же був міністром в уряді Януковича!» – підсумував Віктор Шишкін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Оля

Recent Posts

“От і все, навиступалися вже! Фінал тепер під заrpозою”: Alyona та Jeri зpoбили ш0кyючe зізнaння. Відео та деталі

Bжe цієї cyбoти, 11 тpaвня, yкpaїнcький дyeт Alyona Alyona тa Jerry Heil бopoтимyтьcя зa пepeмoгy…

28 хв. ago

“Ці українці не матимуть надбавок до пенсій”: у ПФУ пояснили, в кого з пенсіонерів не збільшуватимуться виплати

Не всі українські пенсіонери отримуватимуть додаткові надбавки до пенсії. Ідеться про доплати за віком, на…

2 години ago

Пенсії у червні нарахують одразу за кілька місяців: кого це стосується

Надбавки будуть нараховані автоматично В Україні відбулася друга індексація пенсій. Так, виплати з 1 квітня…

3 години ago

Учні досі вивчають російську мову в школах: в яких областях

За два роки у 100 разів зменшилася кількість здобувачів освіти, які навчалися російською мовою. У…

3 години ago

Землю знову накриє магнітна буря: за рівнем потужності – К-індексом – від показника 2 до 9 до чого слід готуватися

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 9-11 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди…

4 години ago

“Лютa нeгoдa сунe в цi oблaстi. Вдарять заморозкu: дe будe мoрoз, дoщ i снiгoпaд?

В Україні 10 травня очікується зниження температури повітря. Найближчої ночі на сході, півночі та в…

12 години ago