facebook

У ЄС закликали Україну негайно вирішити технічні проблеми, пов’язані з е-декларуванням

У заяві наголошується, що успіх системи полягає не в запуску, а в ефективній роботі.
nazk

Технічні проблеми, з якими зіткнулася система електронного декларування після запуску 1 вересня, мають бути розв’язані якнайшвидше. Про це заявило Представництво Євросоюзу в Україні на своїй сторінці у Facebook.

«Кінцевий успіх системи електронного декларування буде оцінюватися не за її формальним запуском, а за її ефективним та безперебійним функціонуванням. Воно передбачає, зокрема, кримінальну відповідальність за подання неправдивих декларацій. Більше того, публічна підзвітність є засадничим принципом, що стоїть в основі системи електронного декларування для перешкоджання та протидії корупції серед державних службовців», – ідеться в заяві.

Як повідомлялося, 31 серпня Держспецзв’язок сертифікував систему електронного декларування, опівночі 1 вереснясистему запустили. Проте виявилося, що вона доступна не для всіх користувачів, деякі браузери не дозволяють перейти до форми декларування, попереджаючи про проблеми з безпекою.

 

Зазначимо, глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна виконала для надання безвізового режиму з ЄС усі умови, крім запровадження електронного декларування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...