facebook

Обрушення будинку у Дрогобичі: стало відомо про нову потенційну небезпеку Поделиться на Facebook

Обстеження будинку експертами триває.


У злощасному будинку у Дрогобичі знайдено загрозу нових обвалів.

Для запобігання новим обрушенням у дрогобицькому будинку потрібно укріплювати конструкцію і зносити дах.

У понеділок, 2 вересня, у ході щотижневої наради у Дрогобицькій міській раді представник КП «Управління капітальним будівництвом» — головний інженер Сергій Котула зазначив, що для усунення загрози аварійності будинку першочергово необхідно провести демонтаж даху обваленого під`їзду, а також окремих несучих стін. Також необхідно укріпити конструкцію будинку.

За висновками експертів, 1-й та 4-й під’їзди у будинку не несуть ніякої загрози, а от 3-й під`їзд є потенційно небезпечним і вхід у нього є обмеженим. У 2-й під’їзд вхід категорично заборонено, навіть рятувальники проводять огляд лише за допомогою підйомного крану, використовуючи вікна осель.

“Станом на сьогодні територію будинку наразі огороджують та виставлено охорону з числа працівників поліції та нацгвардійців”, — доповнив свого колегу керівник департаменту міського господарства ДМР Роман Москалик.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Триває обстеження будинку експертами.

“За попередніми підрахунками, якщо експерти визнають будинок повністю аварійним, на будівництво нового стоквартирного будинку необхідно буде близько 110-120 мільйонів гривень”, — повідомив Сергій Котула.

“За попередніми підрахунками, якщо експерти визнають будинок повністю аварійним, на будівництво нового стоквартирного будинку необхідно буде близько 110-120 мільйонів гривень”, — повідомив Сергій Котула.

Керівники соціальних служб зазначають, що всі постраждалі, які звертались з питання відсутності житла, забезпечені тимчасовим місцем проживання у готельному комплексі КП «Дрогобицький ринок» та у гуртожитках. Однак близько 70% людей самостійно забезпечили собі місце проживання, звернувшись до родичів чи близьких.

“Постраждалі, які перебувають у лікарнях Дрогобича та Львова, а їх 7 осіб, повністю забезпечені необхідними медикаментами для їх швидкого одужання. Решта мешканців будинку також отримують оперативну медичну допомогу у разі їх звернень”, — повідомив заступник начальника відділу охорони ДМР Святослав Кучерявий.

«Зараз ми повинні дочекатись висновків експерта і вже за їх результатами вживати подальших кардинальних кроків. Ми повинні продовжувати оперативно реагувати на всі звернення мешканців будинку і вирішувати їх проблеми», — резюмував міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...