Відпустка і походи в магазин: Розкрилася причина відправки Зайцевої у “VIP-Колонію ”

Винуватиця смертельної ДТП у Харкові на Сумській Олена Зайцева, засуджена до 10 років ув’язнення, буде відбувати термін у виправній установі через відсутність підходящої колонії.

Про це повідомляють “Комментарии. Харьков”. Нагадаємо, 2 вересня дівчину етапували в Покровський виправний центр № 79 у Дніпропетровській області. Найближчі два тижні вона буде перебувати там на карантині.

“Зайцеву засудили за злочин, вчинений через необережність – за статтею 286. виправних колоній для утримання жінок, які вперше скоїли злочин із необережності, в Україні немає.

Тому на базі Покровського виправного центру створили сектор мінімального рівня безпеки для жінок, які відбувають покарання за такою статтею. І сектор у Покровському центрі – єдиний в Україні, тому що зараз у країні всього 4 жінки, включаючи Зайцеву, відбувають покарання за злочини з необережності”, – пояснили журналістам у прес-службі Державної кримінально-виконавчої служби України.

Відомо, що засуджена харків’янка буде жити в одному приміщенні з цими жінками.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З рештою ув’язнених виправного центру вона перетинатися не буде.

Сектор, де проведе наступні роки винуватиця ДТП, розрахований на 15 осіб. У ньому два спальних приміщення зі свіжим ремонтом, санвузол із бойлером і пральною машинкою та свій прогулянковий дворик.

Тричі на тиждень дівчина в супроводі зможе сходити в магазин. Крім того, вона зможе далі вчитися у виші, але тільки дистанційно.

Один раз на рік Зайцева зможе з’їздити у відпустку, але тільки за місцем прописки, до Харкова, на 14 днів і за умови, якщо буде добре поводитися й працювати (Покровський виправний центр спеціалізується на швейному виробництві).

“Коли засуджена приїжджає у відпустку, вона відразу ж йде до органу пробації, реєструється і щодня повинна відзначатися у інспектора. Якщо вона пропустить хоч один день, то її примусово привезуть до виправного центру і більше вона вже не отримає відпустку ніколи. За кордон засуджена теж не зможе вільно виїхати – у неї немає закордонного паспорта”, – додали в прес-службі.

Що стосується обмежень, то жінкам, які відбувають термін у цьому секторі, не можна користуватися своїм мобільним телефоном, а спілкуватися з рідними вони можуть у спеціальних переговорних кімнатах.

Відзначимо, виправний заклад, в якому буде сидіти Олена Зайцева, мало схожий на в’язницю, а більше на комфортабельний гуртожиток. Нещодавно в мережі з’явилися фото камер, санвузлів і їдальні.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

4 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

4 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

7 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

7 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

10 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

12 години ago